geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/13-inchMacBookProLate2012-icoon.jpg
De eerste 13-inch MacBook Pro met Retina Display is nu ‘vintage’
Apple classificeert volgens de eigen regels devices officieel als ‘vintage’ als die langer dan vijf jaar en minder dan zeven jaar niet meer worden verkocht. En producten krijgen de classificatie ‘verouderd’ als de verkoop ervan meer dan zeven jaar geleden is gestaakt.

Aan de lijst van ‘vintage’ verklaarde producten is er weer een toegevoegd, dat is de allereerste 13-inch MacBook Pro die eind 2012 uitgebracht werd. Dit betekent dat Apple geen service meer geeft en geen onderdelen meer levert voor dit model. Dat betekent natuurlijk niet dat deze MacBook Pro niet meer gerepareerd kan worden, door de levende handel in onderdelen zijn er de komende jaren natuurlijk nog voldoende daarvan te krijgen, onder andere in de MacFreak Shop.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.13-inchMacBookProLate2012.jpg
De eerste 13-inch MacBook Pro met Retina Display is nu ‘vintage’


Apple houdt trouwens zelf een lijst bij van alle ‘vintage’ en ‘verouderde’ modellen, die is te vinden op deze pagina. Daar omschrijft Apple ook hoe het systeem in elkaar zit:

Citaat
Service aanvragen voor uw Apple product nadat de garantie verlopen is

Eigenaars van iPhone-, iPad-, iPod-, Mac- of Apple TV-producten kunnen service en onderdelen aanvragen via Apple serviceproviders, inclusief Apple Stores en Independent Retail Providers, gedurende een periode van vijf jaar nadat Apple het product voor het laatst te koop aanbood. Service en onderdelen zijn mogelijk langer verkrijgbaar indien de wet dit voorschrijft of tot nog twee jaar, afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen.
Dat “indien de wet dit voorschrijft” staat daar trouwens niet voor niets, want op diezelfde pagina vinden we ook dat er voor Frankrijk andere regels gelden, en dat is omdat de wet dat daar voorschrijft:

Citaat
Voor producten die in Frankrijk zijn gekocht, raadpleegt u GARANTIE LEGALE DU VENDEUR ET LES PIECES DETACHEES (Wettelijke garantie van verkopers en reserveonderdelen). Eigenaars van nieuwe iPhone-producten of Mac-notebookproducten die na 31 december 2020 in Frankrijk zijn gekocht, kunnen voor service en onderdelen gedurende 7 jaar terecht bij Apple of Apple serviceproviders vanaf de datum waarop het productmodel voor het laatst door Apple is geleverd voor distributie in Frankrijk.


 #MacBookPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.