geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleSilicon-icoon.jpg
De eerste Macs met Apple Silicon op 17 november aangekondigd?
Na twee events in de afgelopen maand zou Apple volgens de geruchten in november er nog een willen houden. Daarbij zouden de allereerste Macs met Apple’s eigen A-processors gepresenteerd gaan worden, een moment dat ze in Cupertino natuurlijk erg veel aandacht willen geven.

Volgens Jon Prosser zou dit komende event op 10 november aangekondigd worden, en zou het event zelf exact een week later plaatsvinden, dus op dinsdag 17 november. Dat is dus al over vier weken. De allergrootste vraag is natuurlijk welke Mac of Macs als eerste met deze processor uitgebracht zullen worden. Als die processors inderdaad zo krachtig zijn als Apple claimt, dan zou een MacBook Pro bijvoorbeeld wel een passend model daarvoor zijn.


Mark Gurman van Bloomberg voorspelde eerder al dat het om een laptop zou gaan, maar hij weet kennelijk ook niet om welk model het zou gaan. Want naast de MacBook Pro zou de MacBook Air natuurlijk ook een goede kandidaat zijn, en er zijn ook geruchten dat het juist de MacBook zou zijn die met Apple’s eigen processor een comeback gaat maken.

Al het klopt dat in november inderdaad de eerste Mac of Macs met de eigen processor onthuld gaan worden, dan horen we voor die tijd daar ongetwijfeld nog veel meer over.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: noah9999
Dus wellicht ook tot die datum wachten voor de finale release van Big Sur…
geplaatst door: boiing
Dat is heel waarschijnlijk, dat Big Sur dan officieel uitkomt.

Toch wel interessant, welk model als eerste 'Silicon' wordt. Het lijkt geen iMac te zijn, zeker omdat die nog een Intel update heeft gekregen. Als het ook geen MacBook Pro is dan wordt de ARM processor in het lagere segment geïntroduceerd. Dat vind ik op het eerste gezicht een tegenvaller, en anders dan vroeger bij de PowerPC -> Intel switch. Destijds ging meteen de hele lijn over, met als eerste de iMac en de 15'' MacBook Pro.

Ik bedoel: hopelijk valt het niet tegen, de performance van die Apple Silicon chips.
geplaatst door: puk1980
Als het ook geen MacBook Pro is dan wordt de ARM processor in het lagere segment geïntroduceerd. Dat vind ik op het eerste gezicht een tegenvaller,...

Het is wel hetgeen het meest in de ("mijn") lijn der verwachtingen ligt, dat de eerste Macs met Apple Silicon de "goedkoopste" MacBooks zullen zijn.

Maar we gaan het straks allemaal zien. :smile:
geplaatst door: A Henket
Misschien ook nieuws over Parallels hoop ik dan...