geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacStudio-icoon-2.jpg
De Mac Studio is er dankzij de Mac Pro uit 2013
Vier jaar na het uitbrengen van de Mac Pro eind 2013 begrepen ze bij Apple dat er te weinig naar de gebruikers geluisterd was. Het proces wat toen gestart werd leidde eerst tot de nieuwe Mac Pro, die eind 2019 werd uitgebracht, en vindt zijn voltooiing in het uitbrengen van de Mac Studio.

Want bij het luisteren naar de klanten werd overduidelijk dat er een grote doelgroep was waarvoor de Mac Pro overkill was, al was het maar omdat veel creatieven daarvoor het budget niet hebben. En Apple is die groep wat verschuldigd, het waren tenslotte diezelfde creatieven die eind jaren negentig Apple niet lieten vallen toen het bedrijf in financieel zwaar weer verkeerde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacStudio2022Onderkant.jpg
De Mac Studio is er dankzij de Mac Pro uit 2013


Het design van de Mac Studio komt voort uit de behoefte aan een Mac die op de desktop kan staan, en dus altijd makkelijk bereikbaar is. Vandaar de belangrijkste aansluitingen aan de voorkant, waarbij de rest ook niet moeilijk te bereiken is, dankzij de kleine afmetingen. Zo’n kleine behuizing betekende wel veel werk om de optimale koeling voor elkaar te krijgen.

Na honderden simulaties bleken meer dan 2.000 gaatjes rondom de bodemplaat de ideale oplossing. Gaatjes die gemaakt worden door een machine die speciaal voor dit doel gebouwd werd, en drie gaatjes per seconden boort in precies de hoek die nodig is.

Het resultaat is dat de Mac Studio zelden of nooit te horen zal zijn, ook als deze op je bureau staat, terwijl de koeling toch prima in orde is. En ja, dat extra gewicht van de Mac Studio met M1 Ultra betekent dat in de koelvinnen van dat model inderdaad heel erg veel koper gebruikt is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MacStudioFrontAndBack.jpg
De Mac Studio is er dankzij de Mac Pro uit 2013


Wat waarschijnlijk het meest opvalt aan de achterkant van de Mac Studio zijn de twee USB-A poorten. De reden zou onder andere zijn dat nog steeds veel mensen software gebruiken met USB-dongels, en die zouden niet altijd werken met een USB-C adapter.


Wil je meer lezen over wat Tom Boger, Vice President of Mac & iPad Product Marketing bij Apple, over de Mac Studio te zeggen heeft. Dat is dit artikel van TechCrunch de moeite van het lezen waard.



 #MacStudio
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.