geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Eddy Cue legt meer nadruk op streaming en advertenties
Apple’s Services groeien nog steeds, in het afgelopen kwartaal ging de omzet daarvan naar 19,8 miljard, een jaar geleden was dat nog 17 miljard dollar. Apple’s senior vice president of Services Eddy Cue zou nu de nadruk leggen op streaming en advertenties, daar zijn de beste kansen op verdere groei.

Dit is de reden dat er nu binnen Apple mensen nieuwe rollen krijgen. Een voorbeeld is Todd Teresi, advertising vice president bij Apple, die krijgt meer verantwoordelijkheid en zal vanaf nu direct aan Eddy Cue rapporteren. En Peter Stern, Apple's vice president of Services, heeft vanaf nu niets meer met diezelfde advertenties te maken, maar zal zich meer gaan concentreren op video, nieuws, boeken, iCloud, Fitness+ en Apple One.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AbonnementenAppleOne.jpg
Eddy Cue legt meer nadruk op streaming en advertenties


In de keynote eerder dit jaar kondigde Apple aan dat ze in de VS de rechten voor Friday Night Baseball hadden aangekocht, inmiddels is dat daar iedere vrijdag via Apple TV+ te zien. Daarnaast zou Apple bezig zijn met het verkrijgen van de rechten van NFL's Sunday Ticket package en rechten voor het uitzenden van games van de NBA.

Dit heeft allemaal geen effect op wat er bij ons gebeurt, maar naast honkbal zijn American Football en basketball ook nog steeds heel erg populaire sporten in de VS, de kans dat het aantal abonnementen hierdoor toeneemt lijkt dan ook erg groot.

Advertenties

Volgens Business Insider zouden de advertenties die Apple onder andere in de App Store laat zien inmiddels al zoveel opbrengen dat het een erg gezond op zichzelf staand bedrijf zou kunnen zijn.

Dat er gekeken wordt naar een verdere groei op dit gebied is dan ook niet zo vreemd, het is te hopen dat daarbij de focus op privacy blijft, en de advertenties niet storend gaan worden. Apple krijgt wel steeds meer kritiek op dit gebied, ook omdat het met de toenemende maatregelen om onze privacy te beschermen andere bedrijven die veel inkomen daaruit halen, denk met name aan Facebook, dwars zit.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Eddy Cue legt meer nadruk op streaming en advertenties
10 mei 2022 - 11:38    reactie #1
geplaatst door: iSan
Waarom kunnen we in Europa eigenlijk geen honkbal kijken? Die poorten konden ze toch gewoon open laten, aangezien we evenveel betalen als de Amerikanen?