geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13-icoon.jpg
Een rondje geruchten over ‘de iPhone 13’
We zijn nog een kleine 9 maanden van de lancering van de opvolgers van de iPhone 12 modellen af, tenminste, als Corona en het tekort aan de chips allebei geen roet in het eten gooien. Wat dat laatste betreft: Apple’s relatie relatie met TSMC is ontzettend hecht, die zullen Apple niet laten zitten.

Ondertussen doet Apple zoveel als het kan om de lekken te dichten, zo is er recent een regel bij gekomen dat de gezichten van de werknemers bij de partners gescand moeten worden. Omdat tegelijkertijd besloten is de werknemers van Apple zelf daarvan uit te sluiten, is daar op zijn minst controverse over (betaallink). Misschien is het vechten tegen de bierkaai, in ieder geval komen er nog steeds veel details naar buiten.


Zo zien en horen we in de video hierboven dat er mogelijk een matzwarte ‘iPhone 13’ gaat komen, die mogelijk vergezeld gaat van een bronzen uitvoering. Het was al bekend dat de uitsparing bovenaan het scherm waarschijnlijk kleiner gaat worden, dat wordt ook hier nog eens bevestigd (gebaseerd op dezelfde bron).

Verder is de verwachting dat de lenzen nog steeds niet vlak zullen zijn, maar minder uit zullen steken dan bij de huidige iPhone 12 modellen.  En datzelfde geldt ook voor het gedeelte waarin die lenzen zitten. En nu we het toch over lenzen hebben: die zouden hetzelfde zijn in het Pro en het Pro Max model, op het moment is dat niet zo (de iPhone 12 Pro Max kan iets meer inzoomen en heeft een gestabiliseerde sensor).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone13GeruchtenLineup.jpg
Een rondje geruchten over ‘de iPhone 13’


Gebaseerd op de geruchten zouden de kleuren hierboven op dit moment mogelijk zijn. Maar Apple staat bekend om het aanpassen van dit soort dingen, soms ook nog relatief laat in het proces.

Verder zouden de roestvrijstalen rand van de Pro modellen een coating krijgen waardoor vingerafdrukken veel minder achter zouden blijven, met name bij de goudkleurige uitvoering van de iPhone 12 Pro modellen zijn die vaak erg duidelijk zichtbaar.

Beeldstabilisatie in de software

Belangrijker is waarschijnlijk dat de nieuwe beeldstabilisatie in de software ingebouwd zal zitten, waardoor je ook als het niet mogelijk is om je iPhone erg stil te houden het onderwerp goed in focus en scherp zal kunnen houden. En de portretmodus zal nog veel beter worden, omdat met name de LiDAR scanner een veel grotere rol zal gaan krijgen.

iPhone mini

Ondanks de vele doem-verhalen op clickbait-sites zou Apple ook dit jaar weer een iPhone mini gaan  uitbrengen. Als dat klopt dan kunnen we gerust de conclusie trekken dat de verhalen over erg tegenvallende verkopen van de iPhone mini op zijn minst nogal overtrokken zijn.

AirTags

Inmiddels is er ook wat meer over de AirTags bekend, het device van Apple om makkelijker dingen terug te vinden, die zouden een diameter hebben van 32 millimeter, en 6 millimeter ‘dik’ zijn. En de prijs zou rond de 40 dollar liggen.

Het signaal van deze AirTags zou niet alleen opgepikt kunnen worden door andere iPhones, maar ook van andere AirTags. Daarbij zou alleen de de Universally unique identifier (UUID) doorgegeven worden, verder niets, zodat ze nooit tot een persoon te herleiden zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirTags3D-Renders.jpg
Een rondje geruchten over ‘de iPhone 13’


iPad Pro

Verder worden er nog nieuwe bandjes voor de Apple Watch verwacht, en ook nog nieuwe iPad Pro’s. Wanneer die laatste zullen uitkomen is nog niet bekend, de beta-versie van iOS 14.5 maakte al duidelijk dat de chip daarin de A14X zal zijn.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Een rondje geruchten over ‘de iPhone 13’
26 maart 2021 - 17:53    reactie #1
geplaatst door: MacWim
Eh, een 'zwarte' iPhone? Kan dat nog? Moet dan dan niet een 'iPhone van kleur' gaan heten?  :music:
Mac mini M1, 16 GB 1TB | MBA 6.2 | iPhone 12 mini | iPad Pro 11" 2021 | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites; webteksten; beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl
Een rondje geruchten over ‘de iPhone 13’
27 maart 2021 - 14:05    reactie #2
geplaatst door: Jurriaan
Jij zal geen Bij1 hebben gestemd.

Maar nice een nieuwe mini iPhone.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|