geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12Lineup-icoon.jpg
Teardown: schermen en batterijen iPhone 12 en 12 Pro zijn uitwisselbaar
Net als alle andere keren dat Apple compleet nieuwe devices uitbrengt hebben ze natuurlijk ook dit keer bij iFixit die weer helemaal gedemonteerd. En zoals altijd natuurlijk weer mooi en helder gefotografeerd en in hoge resolutie op hun eigen website gezet, zodat wij er allemaal van kunnen meegenieten.

Daarbij valt meteen op wat je ook in de titel al kon lezen: de schermen en batterijen van de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro zijn uitwisselbaar. Het scherm van de iPhone 12 Pro heeft trouwens wel een iets hogere helderheid dan dat van de iPhone 12. Of dat puur in de software zit of dat de hardware daar ook invloed op heeft is nog niet bekend. En ook de batterijen bleken uitwisselbaar, zowel in vorm als capaciteit.



Die capaciteit is bij deze iPhones trouwens 10,78 Wh, wat minder dan de 11,91 Wh batterij in de iPhone 11 en de 11,67 Wh van de iPhone 11 Pro.

Waar de oplaadbare batterijen in de iPhone 11 serie nog een L-vorm hadden vinden we in deze iPhones batterijen die rechthoekig zijn. Bij iFixit denken ze dat deze keuze gedaan is uit kostenbesparing, om te compenseren voor de relatief dure toevoeging van de 5G chips. Maar dat is natuurlijk alleen maar speculatie, niemand buiten Apple’s hoofdkantoor in Cupertino weet dat zeker.



Met de hulp van Creative Electron werden er trouwens ook nog röntgenfoto’s gemaakt van zowel de iPhone als de MagSafe lader. Bij die laatste is te zien dat die (van buiten naar binnen)  bestaat uit een circulaire magneet, een spoel en een printplaatje. Omdat alle iPhone 12 modellen een kleinere magneet aan de achterkant hebben, die in het midden van die van de MagSafe adapter valt, worden ze zo altijd precies goed uitgelijnd.



Als afsluiting natuurlijk de Final Thoughts en de Repairability Score van iFixit. Die laatste is met een 6 op een schaal van 1 tot en met 10 niet spectaculair, maar we hebben Apple’s devices bij iFixit ook wel eens een stuk lager zien scoren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iFixit-iPhone12TeardownRepairabilityScore.jpg
Teardown: schermen en batterijen iPhone 12 en 12 Pro zijn uitwisselbaar




 #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.