Een preview van Apple’s nieuwe AirTags
15 september 2020 - 10:59   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Een preview van Apple’s nieuwe AirTags
Vanavond om 7 uur onze tijd begint het Time Flies-event, waarvan het zeker is dat we nieuwe Apple Watches gaan zien, en het is ook  bijna zeker dat daarin een nieuwe iPad Air wordt gepresenteerd. Maar gaan de AirTags nu eindelijk ook hun opwachting maken?

In het afgelopen jaar is er over deze kleine devices waarmee je makkelijk dingen kan opsporen gelekt, dat begon al in oktober vorig jaar in een beta-versie van iOS 13.2. En dat was niet alles, in april van dit jaar was de naam AirTags ook nog eens te zien in een video van Apple zelf. Kortom, het is al heel erg lang geen geheim dat Apple hieraan aan het werk was.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirTagSetup.jpg
Een preview van Apple’s nieuwe AirTags

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Ook was het al redelijk zeker dat de Utra Wideband-chip die voor het eerst in de iPhone 11 verscheen hierbij gebruikt zou gaan worden. Want daarmee zijn dingen veel exacter te vinden omdat je ook de richting waarin iets zich bevindt meteen kan bepalen. YouTube Jon Prosser heeft gisteren 3D renders van de AirTags , gebaseerd op video van de echte AirTags zelf, die dan ook al klaar zijn voor de verkoop (de renders werden gemaakt om de identiteit van het lek te beschermen).

Daarop is inderdaad duidelijk te zien dat het hier gaat om een device dat Ultra Wideband gebruikt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirTags3D-Renders.jpg
Een preview van Apple’s nieuwe AirTags


Apple zelf had het in het persbericht over de iPhone 11 alleen maar over betere AirDrop. Ze konden het toen natuurlijk nog niet hebben over AirTags, dat ook van deze technologie gebruik maakt.

Citaat
De nieuwe door Apple ontworpen U1-chip maakt gebruik van Ultra Wideband-technologie voor ruimtelijk inzicht, een primeur voor smartphones. In iOS 13.1, dat op 30 september beschikbaar komt, wordt AirDrop nog beter met richtingsgevoelige suggesties.
AirTags vanavond, of later?

Voor de volledigheid: het is nog steeds niet zeker dat de AirTags ook echt op het Time Flies-event gepresenteerd gaan worden. Het is ook goed mogelijk dat in dit event ‘alleen’ de nieuwe Apple Watches en iPads centraal zullen staan. Als dat het geval is dan zullen we gewoon nog even geduld moeten oefenen voordat ook de AirTags het levenslicht zullen zien.



 #AirTags
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Een preview van Apple’s nieuwe AirTags
16 september 2020 - 22:07    reactie #1
geplaatst door: Jurriaan
Kom maar door. Weer genoeg naar sleutelbossen van collega’s gezocht de afgelopen dagen😉
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|