geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TouchID-icoon.jpg
Touch ID toetsenbord werkt met alle M1 Macs, niet met M1 iPad Pro
Naast de nieuwe iMacs zijn er ook accessoires in bijpassende kleuren: het netsnoer, de USB-C-naar-Lightning-kabel en het Magic Keyboard. Van dat laatste is ook een versie met Touch ID te koop, die op dit moment met alle M1 Macs werkt, maar nu alleen maar met een nieuwe iMac te koop is.

Dit toetsenbord is trouwens ook met oudere Macs te gebruiken, maar dan zonder Touch ID, want daar is dan simpelweg geen ondersteuning voor. Daardoor zou je denken dat deze functie ook zou werken met de nieuwe iPad Pro modellen, die hebben tenslotte ook een M1 chip, maar dat is nu net weer niet het geval. Mogelijk dat Apple dit heeft geblokkeerd omdat Face ID nog een stuk veiliger is dan Touch ID, of is deze link simpelweg niet in iPadOS is ingebouwd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iMac24-inchTouchIDToetsenbord.jpg
Touch ID toetsenbord werkt met alle M1 Macs, niet met M1 iPad Pro


Bij de nieuwe iMacs heb je trouwens keuze uit drie toetsenborden: de al eerdere genoemde met Touch ID, een zonder (waarbij de Touch ID-knop vervangen is door een Vergrendel-knop) en een Extended-versie met Touch ID en een numeriek gedeelte aan de rechterkant.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iMac24-inchTouchIDExtendedToetsenbord.jpg
Touch ID toetsenbord werkt met alle M1 Macs, niet met M1 iPad Pro


Deze nieuwe iMac kan bij Apple vanaf 30 april besteld worden, maar in de MacFreak Shop kan je daarvoor nu al terecht. En zoals altijd natuurlijk met een stevige korting.



 #iMac
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Spooter
De nieuwe toetsenborden zie ik niet in de MF shop
geplaatst door: Eprom
De nieuwe toetsenborden zie ik niet in de MF shop

"However, the new Magic Keyboard will only be available with the new iMac and not sold separately, at least initially, according to Apple."

Bron: https://www.macrumors.com/2021/04/21/touch-id-magic-keyboard-m1-ipad-pro/