geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FaceID-icoon.jpg
Apple krijgt patent voor Face ID voor de Mac
Dat Apple zelden of nooit iets in isolatie ontwikkelt is bekend, technieken die in één device gebruikt worden komen later vaak ook in andere devices terug. Logisch, je gelooft er niet alleen in en ziet dat het goed werkt, het is ook een goede manier om de kosten van Research en Development terug te verdienen.

Zo blijkt uit een net voor het weekend verleend patent dat Apple bezig is met Face ID voor de Mac. Op een iMac is dat nog relatief makkelijk te implementeren, in de afbeelding hieronder zie je dat het in een uitsparing in het scherm is verwerkt. Doordat een iMac nooit extreem ver naar voren of naar achteren gekanteld wordt zou dit voldoende moeten zijn, Face ID op iPhones werkt ook onder een hoek.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FaceIDPatentMac-4.jpg
Apple krijgt patent voor Face ID voor de Mac


Ook op MacBook modellen zou de sensor in een uitsparing aan de bovenkant van het scherm komen, zoals je in de eerste afbeelding hieronder kan zien. Maar in een laptop zal er rekening gehouden moeten worden met veel extremere hoeken waaronder Face ID ook nog goed zal moeten werken. De oplossing in dit patent is om een extra sensor te plaatsen in de Touch Bar, die dan samen met de sensor aan de bovenkant van het scherm de klus zal moeten klaren.

De laatste afbeelding hieronder laat die sensor in detail zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FaceIDPatentMac-1.jpg
Apple krijgt patent voor Face ID voor de Mac


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.FaceIDPatentMac-3.jpg
Apple krijgt patent voor Face ID voor de Mac




Dat de meeste tekst en afbeelding over het toepassen van Face ID in laptops gaat is dan ook niet zo verwonderlijk, daar zitten de meeste problemen die opgelost moeten worden.

Dat Apple hier nu patent voor heeft gekregen zegt trouwens nog niet dat dit ook echt in Macs gebruikt gaat worden. Bij Apple wordt aan heel erg veel verschillende ideeën en technieken gewerkt, alleen een erg klein percentage daarvan verschijnt uiteindelijk echt in de producten.


met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde



 #Mac #Patent
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Apple krijgt patent voor Face ID voor de Mac
30 maart 2020 - 13:23    reactie #1
geplaatst door: Sypie
Een notch op een iMac? Zoveel ruimte om het scherm heen waar dat mogelijk is...
antw: Apple krijgt patent voor Face ID voor de Mac
30 maart 2020 - 15:29    reactie #2
geplaatst door: zwap

geblokkeerd

Als ze dit net zo slim aanpakken als de sleuf voor een SD kaartje of het contact voor opladen van een magic mouse dan verwacht ik de Face-ID camera ergens onderop aan de achterkant.