geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/StudioDisplay2022-icoon.jpg
Foutmelding op Studio Display door server-probleem bij Apple (Upd.)
Ben je de gelukkige bezitter van het prachtige nieuwe Studio Display, dan heb je mogelijk al een melding gezien dat het niet lukt om de firmware ervan te updaten, en dat je het over een uur nog maar eens moet proberen of langs moet gaan bij een Apple Authorised Service Provider (AASP).

Een groeiende lijst van mensen die deze melding te zien krijgen is te vinden op Apple’s eigen Community, de vraag lijkt vooral of het hier om een probleem met het scherm gaat of met de servers van Apple. Daarbij is het niet onbelangrijk dat deze melding de werking van het scherm zelf verder helemaal niet in de weg zit, als je op “OK” klikt dan kan je er gewoon verder mee werken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.StudioDisplayUpdateProbleem.jpeg
Foutmelding op Studio Display door server-probleem bij Apple (Upd.)


Het zou erg suf zijn als het hier opnieuw gaat om een fout bij Apple, bij het uitbrengen werd de uitstekende kwaliteit van dit scherm in veel reviews overschaduwd doordat de camera niet de kwaliteit leverde die je ervan mag verwachten.

De afgelopen weken zagen we vaker (grote) problemen bij de servers van Apple, onder andere een uitval van meer dan 12 uur van bijna alle services uit Cupertino. Het is te hopen dat het ook nu ‘alleen maar’ om zo’n probleem gaat.


Update: inmiddels is het probleem alweer verholpen. Apple heeft iOS 15.4 op de eigen servers weer opnieuw actief gemaakt, een update van het Studio Display naar deze versie van iOS (15.4 Build 19E241) blijkt geen probleem te geven.

In de tussentijd wordt waarschijnlijk iOS 15.4.1 zo aangepast dat het ook op het Studio Display goed werkt.



 #StudioDisplay
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.