geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Intel_Logo.jpg
Gaan Apple en Intel concurreren over TSMC’s N3 chips?
Eerder vandaag kon je hier lezen dat TSMC begonnen is met de eerste pilot-productie van chips die op 3 nanometer gegraveerd worden. De meest logische klant hiervoor is Apple, een trouwe partner van TSMC en al jaren een enorme afnemer van het beste dat dit bedrijf kan produceren.

Maar volgens DigiTimes (betaallink) zou er een andere grote kaper op de kust zijn: Intel. Meerdere mensen uit het hogere management worden in het midden van deze maand bij TSMC verwacht om te praten over het produceren van zulke chips en de capaciteit daarvoor. Intel zou dit proces graag willen gebruiken voor de geplande Meteor Lake processors van dit bedrijf, door dit proces van TSMC te gebruiken hopen ze de concurrentie met Apple beter aan te kunnen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Intel-Processor180518.jpg
Gaan Apple en Intel concurreren over TSMC’s N3 chips?


Apple zit middenin de overgang van Intel processors naar de eigen M-chips, die allemaal door TSMC gemaakt worden. Daarbij heeft de hele industrie last van de chip-tekorten, extra leveringen van TSMC aan Intel zouden dus mogelijk problemen voor Apple kunnen opleveren.

Op dit moment zijn de 27-inch ‌iMac‌, de Mac Pro en de high-end ‌Mac mini‌ de laatste Macs die Apple nog in het programma heeft met processors van Intel. Als die modellen ook ‘over’ zijn zal Apple’s relatie met TSMC, en de levering van chips door dat bedrijf, alleen maar belangrijker worden.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.