geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ProDisplayXDR-icoon.jpg
Gaan namen van Macs duidelijker aangeven waarvoor ze bedoeld zijn?
De verwachting is dat Apple het komende jaar naast een krachtiger iMac met een groter scherm een MacBook Air gaat uitbrengen met een compleet nieuw design. Daarbij lijkt het er steeds meer op dat de namen van de Macs duidelijker gaan aangeven voor welke doelgroep ze bedoeld zijn.

Om te beginnen met de opvolger van de MacBook Air: die zou naast een M2-chip en MagSafe een 1080p webcam krijgen, en de kleuren zouden aansluiten bij de huidige 24-inch iMacs. Ook hier zouden de randen van het scherm gebroken wit zijn, met een toetsenbord in dezelfde kleur, met full-size functietoetsen. Verder zouden de USB-C poorten blijven, het scherm waarschijnlijk ook mini-LED krijgen. Als laatste zou de behuizing plat zijn, dus niet meer taps toelopen.

Invalid Tweet ID
Maar het meest opvallende is waarschijnlijk dat binnen Apple deze nieuwe laptop helemaal niet meer MacBook Air zou heten, maar dat deze in Cupertino simpelweg MacBook genoemd wordt. Tussen 2015 en 2017 was er ook al een laptop die simpelweg MacBook werd genoemd, waarvan het altijd leek alsof deze de MacBook Air op een gegeven moment zou moeten vervangen.

Maar we weten dat dit slaagde, die MacBook verdween en de MacBook Air bleef. Mocht bij Apple beslist worden dat bij deze de naam MacBook Air aan de wilgen gehangen wordt en de grotere (en krachtigere) iMac de naam iMac Pro krijgt, dan zouden de namen van de Macs in ieder geval veel duidelijker aangeven voor welke doelgroep ze bedoeld zijn.

Bij de iPhones is Apple sinds de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max al bezig dezelfde helderheid in de naamgeving toe te passen, zo’n aanpassing bij de Macs zou ook erg welkom zijn.



 #iMac #iMacPro #MacBook #MacBookAir
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: puk1980
Tussen 2015 en 2017 was er ook al een laptop die simpelweg MacBook werd genoemd, waarvan het altijd leek alsof deze de MacBook Air op een gegeven moment zou moeten vervangen.

Maar we weten dat dit slaagde, die MacBook verdween en de MacBook Air bleef.
Slaagde? Bedoel je: niet slaagde/gebeurde?
geplaatst door: PeterTux
Lijkt me inderdaad wat duidelijker.
MacBook en MacBook Pro.
De MacBook Pro m1 is eigenlijk naar mijn idee niet echt pro maar hoe zou die dan moeten heten? 
Een nieuwe verbeterde MacBook die de air vervangt en de 13 inch MacBook Pro m1 uit het gamma of een 14 inch MacBook en en 16 inch MacBook met m1