geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV-SiriRemote-icoon.jpg
Gaat Apple weer een nieuwe remote voor de Apple TV uitbrengen?
Mei vorig jaar kwamen er nieuwe Apple TV modellen uit, waarvan ongetwijfeld de compleet nieuwe afstandsbediening de meeste aandacht kreeg. En logisch, want het was ze bij Apple gelukt om een remote met knopjes met een die gevoelig is voor aanrakingen te combineren.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder, en blijken er in iOS 16 verwijzingen te vinden naar ‘SiriRemote4’ en ‘WirelessRemoteFirmware.4’, terwijl de verwijzing naar de huidige remote ‘SiriRemote3’ is. Omdat deze omschrijvingen niets te maken hebben met wat Apple nu op de markt heeft, lijkt het voor de hand te liggen dat er een nieuwe remote aan zit te komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV4KGen2MetRemote-2.jpg
Gaat Apple weer een nieuwe remote voor de Apple TV uitbrengen?

de huidige Apple TV męt Siri Remote

De goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder dat er in de tweede helft van dit jaar een nieuwe versie van de Apple TV uitgebracht zou gaan worden met een ‘improved cost structure’ (lees: minder duur). Hieronder de tweet die je ook in dat eerdere nieuwsbericht kan vinden.


Een andere optie zou kunnen zijn dat Apple hiermee het enige kritiekpunt van de huidige Siri Remote oplost: het ontbreken van een chip waardoor deze even makkelijk te vinden is als een AirTag. Als Apple zo’n chip toevoegt, dan zou ik niet weten wat er nog aan deze afstandsbediening verbeterd zou kunnen worden.




 #AppleTV
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Jakko W
het was ze bij Apple gelukt om een remote met knopjes met een die gevoelig is voor aanrakingen te combineren.
Om eerlijk te zijn: dat is 25 jaar geleden al gelukt :)
geplaatst door: Macteach
Of gewoon een usb-c oplaadaansluiting…