geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
De eerste 'vliegende auto' van Larry Page (Upd.)
Terwijl onder andere Apple bezig is met het ontwikkelen van software voor zelf-rijdende auto's, zijn er ook al mensen bezig met de vliegende auto. Dat is tenslotte een fantasie die al veel langer bestaat, en die al in veel films en televisieseries voorbij is gekomen.

Zo zagen we in het tweede Back to the Future de vliegende Delorean van Doc Brown. Die had helemaal geen wegen meer nodig, die kon zo ter plekke opstijgen en wegvliegen. Waarom Doc Brown die zilveren bril moest opzetten weet niemand, mogelijk had het wat te maken met een overhead display?



Maar voordat we ons allemaal verplaatsen met vliegende auto's zal nog wel even duren. De eerste demo is inmiddels wel een feit, die werd gedaan met de Kitty Hawk Flyer. Dit is een initiatief dat onder andere betaald wordt door Larry Page, één van de oprichters van Google en tegenwoordig de CEO van Alphabet, het moederbedrijf van Google.

Dit een vliegende auto noemen betekent waarschijnlijk dat je een levendige fantasie hebt. Een vliegende jetski is een omschrijving die de Kitty Hawk Flyer eigenlijk beter past. De reden dat er met dit soort technieken op dit moment alleen boven water geëxperimenteerd wordt is simpel, het is de enige optie die de wetgever toestaat.



Aan het filmpje te zien is het op dit moment nog helemaal niet zo makkelijk om deze 'vliegende auto' te besturen, hoewel de mensen achter dit project claimen dat je het binnen een paar minuten kan leren. We gaan ervan uit dat de bestuurders in deze video aardig wat geoefend hebben, en nog lijkt het niet erg vloeiend te gaan. Maar alle begin is moeilijk, de eerste vliegtuigen van de gebroeders Wright hadden ook niet veel te maken met waar wij nu plaats in nemen.

Wil je meer lezen over de Kitty Hawk Flyer, dat kan in dit artikel van The New York Times.


Update: we zijn een paar jaar verder, en het doek is inmiddels gevallen voor de Flyer van Kitty Hawk. Dat betekent niet dat Kitty Hawk zich niet meer met vliegen bezig gaat zouden, in tegendeel, de hoop voor de toekomst voor dit bedrijf is nu de Heaviside.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: De eerste 'vliegende auto' van Larry Page (Upd.)
28 april 2017 - 09:49    reactie #1
geplaatst door: anraadts
Leuke demo, maar hoe gaat dit principe in hemelsnaam werken boven land?

Als ik het goed begrijp zat het reageren op de oppervlakte onder het ding, en als dat niet boven water is dan is dat niet vlak. Of het moet altijd boven de weg vliegen, en dan zie ik niet welk probleem dit oplost.
antw: De eerste 'vliegende auto' van Larry Page (Upd.)
5 juni 2020 - 12:50    reactie #2
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
antw: De eerste 'vliegende auto' van Larry Page (Upd.)
5 juni 2020 - 13:17    reactie #3
geplaatst door: zwap

geblokkeerd

Het ziet er fraai uit. Lijkt erg op het spul van Rutan.