geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Gaat Microsoft ook overstappen van Intel naar eigen chips?
Sinds de erg succesvolle lancering van Apple’s nieuwe M1 chips ligt Intel onder vuur op de beurs. Beleggers zijn niet erg blij met Intel’s keuze om niet vol voor mobiele devices te gaan. Het lijkt er dan ook op dat het marktaandeel van dit bedrijf zal gaan afnemen.

Maar dit keer komt het slechte nieuws uit een compleet andere hoek, volgens Bloomberg zijn ze bij Microsoft inmiddels met iets vergelijkbaars als bij Apple bezig: het ontwikkelen van zelf gemaakte chips. Maar daar zou het niet alleen gaan om chips voor de mobiele Surface computers van Microsoft zelf, ook chips voor servers zouden in deze plannen door Microsoft zelf gemaakt gaan worden. Het beursaandeel van Intel daalde met 6,3 procent na dit nieuws, waardoor de daling tot nu toe in dit jaar op maar liefst 21 procent uit komt.


De unit die zich bij Microsoft bezig houdt met het ontwikkelen van eigen chips zou onder leiding staan van Jason Zander, die ook hoofd is van Azure. De nadruk zou in eerste instantie dan ook vooral op chips voor servers zijn, mocht er ook voor de Surface modellen eigen chips komen dan zouden die pas op een later moment uitgebracht gaan worden.

Woordvoerder Frank Shaw van Microsoft zei er het volgende over:

Citaat
Because silicon is a foundational building block for technology, we’re continuing to invest in our own capabilities in areas like design, manufacturing and tools, while also fostering and strengthening partnerships with a wide range of chip providers.
In de afgelopen periode maakten steeds meer mensen met verregaande technische kennis over het maken van processors de overstap naar  Microsoft, die kwamen niet alleen van Intel maar ook van Advanced Micro Devices (AMD), Nvidia en Qualcomm.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Gaat Microsoft ook overstappen van Intel naar eigen chips?
24 december 2020 - 23:14    reactie #1
geplaatst door: davidem
Ik denk dat het niet zozeer Apple's M1 chip is die MS deze kant op duwt, maar meer Amazon's Graviton ontwikkelingen. AWS biedt sinds een tijdje ARM instances met eigen Graviton chips en die werken als een tierelier voor significant minder. Minder euro's maar bovenal ook minder power consumptie. En dat wil MS natuurlijk ook proberen voor mekaar te krijgen voor in hun Azure datacenters...
 Macceraar sinds System 6 