geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon-2.jpg
Het Apple Car-project is nog steeds springlevend
We hebben al een tijdje niet veel vernomen over project Titan; Apple’s jarenlange project om een zelf-rijdende auto te maken, waarvoor al heel erg veel patenten zijn aangevraagd. Maar de overstap van Ulrich Kranz maakt duidelijk dat dit project nog steeds springlevend is.

Mocht de naam Ulrich Kranz je niets zeggen, in de auto-wereld is hij zeker een bekende. Hij was bij BMW Senior Vice President van de groep die de elektrische i3 en i8 modellen daar ontwikkelde, en heeft dus erg veel ervaring in dit veld. Na 30 jaar bij BMW startte hij, samen met Stefan Krause, in 2017 in Amerika het bedrijf Canoo, dat in 2023 de eerste elektrische MPV’s zou gaan leveren.


Maar Stefan Krause heeft inmiddels Canoo verlaten, en werkt nu bij Apple aan project Titan. Deze overstap onderstreept nog eens hoe serieus Apple’s plannen zijn, en dat die (ondanks sommige geruchten over het tegendeel) nog steeds veelbelovend zijn.

Stand van zaken

Apple begon in 2014 met dit project, waarbij in eerste instantie aan een fysieke auto gewerkt werd. In 2016 veranderde de focus, sindsdien wordt er vooral gewerkt aan een autonoom platform wat door Apple zelf gebruikt zou kunnen worden, maar verkoop aan andere partijen zou ook een mogelijkheid zijn.

Inmiddels heeft John Giannandrea, Apple’s senior vice president of Machine Learning and AI Strategy, daar de scepter in handen en zou er ook weer aan een fysieke auto gewerkt worden.



 #AppleCar
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.