geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Controverse over de App Store lijkt alleen maar te groeien (Upd.)
Apple gooide recent de populaire mail-app Hey uit de App Store, omdat die app Apple’s betalings-ecosysteem niet wilde gebruiken. Apple zegt dat dit volgens de regels van de App Store niet is toegestaan, maar voor de Netflix-app geldt die regel dan weer niet. En Apple wil beslist niet aanpassen.

Maar waarschijnlijk hadden ze in Cupertino niet gerekend op alle erg kritische reacties die daarop naar buiten kwamen. Die komen niet alleen van Hey zelf, maar ook bijvoorbeeld van invloedrijke commentatoren als van John Siracusa en van Kara Swisher. Die laatste raakt een punt dat misschien wel het allerbelangrijkst is: de App Store is een uitstekende omgeving voor ons, de gebruikers, maar niet voor de ontwikkelaars. Die zijn vaak vooral bang voor de macht van Apple, en hoe die gehanteerd wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppStoreMacBook-iPad-iPhone.jpg
Controverse over de App Store lijkt alleen maar te groeien (Upd.)


Hieronder een citaat van Kara Swisher waarin dat ter sprake komt:

Citaat
Yet Apple has also changed rules in ways that many developers find capricious and unfair and, more to the point, scary. While complaints have been raised for a long time about what Ben Thompson of Stratechery calls Apple’s “rent-seeking” practices, many developers do not want to speak out for fear of falling afoul of Apple and, worse, getting banned from its store.

But not Basecamp’s iconoclastic and outspoken founders, Jason Fried and David Heinemeier Hansson, who took to Twitter and other media to complain loudly after the Hey.com app had been accepted by Apple and then flagged for being in violation of its rules last week. In practice, that means Hey.com cannot make crucial bug updates.
Het lijkt er op dat voor Phil Schiller (verantwoordelijk voor de App Store) en de zijnen tijd is om eens goed in de spiegel te kijken. Hoewel het waar is dat de App Store voor de volle honderd procent is voortgekomen uit Apple’s innovatieve kracht, zou de macht die daaruit voorkomt nooit gehanteerd moeten worden met willekeur.


met dank aan forumlid ‘puk1980’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum


Update: De app HEY Email in inmiddels weer in de App Store terug, en hier te vinden. Ondertussen zijn ze bij Apple ook bezig om een aantal veranderingen voor de App Store door te voeren. Daardoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk voor apps waarvan het nog niet duidelijk is of die in de App Store zullen blijven om in de tussentijd wel updates uit te blijven brengen.




 #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.