geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/StudioDisplay2022-icoon.jpg
Het nieuwe Studio Display lijkt vanbinnen erg veel op een computer
Als het simplificeert dan is het nieuwe Studio Display eigenlijk het 5K display van de 27‑inch iMac, aangedreven door een iPhone 11. Een combinatie waardoor veel mensen denken dat het Studio Display de computer is, als de binnenkant vergeleken wordt met een 24-inch iMac.

Deze verwarring komt vooral doordat Apple bij het Studio Display er voor gekozen heeft om de voeding intern te houden, terwijl de 24-inch iMac een externe voeding heeft. Daardoor is het Studio Display dikker dan de 24-inch iMac en heeft die grotere ventilatoren nodig. Het is bijzonder dat ze het bij Apple voor elkaar gekregen hebben om een voeding voor zo’n groot display in zo’n kleine ruimte te verwerken.


De vraag lijkt of het zo’n groot bezwaar was geweest om ook hier voor een externe voeding te kiezen. Dan was dit nieuwe Studio Display waarschijnlijk nog wat dunner geweest, en was de prijs mogelijk ook wat lager uitgevallen. Met name dat laatste was natuurijk bij veel mensen erg welkom geweest.

Als laatste is in de video hierboven te zien dat het speciale apparaat dat Apple ontwikkeld heeft om de voedingskabel te verwijderen alleen maar nodig is als je die kabel van de buitenkant wilt verwijderen. Als het Studio Display geopend is hoef je er alleen maar een paar boutjes voor te verwijderen, meer niet.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.StudioDisplay2022PresentatieSlide.jpg
Het nieuwe Studio Display lijkt vanbinnen erg veel op een computer




 #StudioDisplay
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.