geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Hoe je snel door content kan ‘scrollen’ met de nieuwe afstandsbediening
Naast de snellere processor is het vooral de nieuwe afstandsbediening die de aandacht trekt. Niet voor niets, want er was al lang kritiek op de voorganger, en Apple heeft die zo’n beetje allemaal opgelost met deze nieuwe: niet meer symmetrisch, aanraak-gevoelig klikvlak, etc.

Maar op het internet blijkt dat niet iedereen doorheeft hoe de jog-and-shuttle op de nieuwe afstandsbediening werkt. Hiervoor moet je eerst de content pauzeren en daarna je duim op de buitencirkel van het aanraakgevoelige klikvlak leggen. Je ziet dan een extra rond icoontje op je scherm verschijnen, met daarin een zwart stipje dat aangeeft op welke plek jouw duim geregistreerd wordt. Als je de duim dan naar recht of naar links beweegt, dan zal je in die richting door je content ‘scrollen’.


Eenmaal op het punt aangeland waar je wil zijn hoef je alleen nog maar op het midden te klikken, en de content zal verder spelen op het punt dat jij gekozen hebt. Bedenkt je je en wil je teruggaan naar waar je begon, dan is één klik op de Terug-knop voldoende.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV4K2021SiriRemoteMetUitleg.jpg
Hoe je snel door content kan ‘scrollen’ met de nieuwe afstandsbediening


klik op de afbeelding voor een grotere versie



 #AppleTV
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.