geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
In iOS 15.4 werkt optie niet bewaren Siri-opnames weer zoals het hoort
Een paar dagen geleden kon je in deze tip van MacFreak zien en lezen met welke instellingen je jouw privacy in iOS of iPadOS een stuk beter kan beschermen. Helemaal onderaan in dat artikel is te zien hoe je kan instellen dat je opnames van zowel Siri als Dicteren met Apple deelt, of juist niet.

Maar Apple heeft inmiddels aan ZDNet laten weten dat deze instelling sinds iOS 15 per ongeluk bij een relatief klein aantal van de gebruikers was geactiveerd, terwijl het de bedoeling is dat deze optie standaard uit staat. En een poging om dit in iOS 15.2 te corrigeren liep ook niet helemaal op rolletjes. Toen dit bij Apple ontdekt werd is er besloten om alle opnames weg te gooien, Apple wil alleen dit soort opnames van mensen die daar echt voor gekozen hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneInstellingenPrivacyVerbeterSiriEnDicteren.jpg
In iOS 15.4 werkt optie niet bewaren Siri-opnames weer zoals het hoort


Citaat
With iOS 15.2, we turned off the Improve Siri & Dictation setting for many Siri users while we fixed a bug introduced with iOS 15. This bug inadvertently enabled the setting for a small portion of devices. Since identifying the bug, we stopped reviewing and are deleting audio received from all affected devices.
Het siert Apple dat ze besloten hebben om al die opnames weg te gooien, maar het was natuurlijk nog beter geweest als ze dit eerder gemeld hadden.

In de tweede bèta-versie van iOS 15.4 krijg je nu een apart scherm te zien met de vraag of je wil helpen om Siri en Dicteren te verbeteren door jouw opnames met Apple te delen, of juist niet. Als het goed is heeft dat dus een direct effect op de optie die je in de afbeelding hierboven helemaal bovenaan kan zien.



 #iOS #iPadOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.