geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV-app-icoon.jpg
Apple verwijdert opties voor huur en koop in Android TV en Google TV
Het gaat in dit nieuwsbericht over de Apple TV-app. Let op, dit is de app met exact dezelfde naam als de hardware die Apple verkoopt. En op de Apple TV (de hardware) vind je de Apple TV-app met daarin de service met series en films, en dat heet Apple TV+.

Dit Droste-effect ontstaat gelukkig niet op Android TV en Google TV, daar draait de Apple TV-app in ieder geval op hardware met een andere naam. Maar als je nu in die app zoekt naar films om te huren of te kopen dan kom je van een koude kermis thuis; Apple heeft deze opties op beide platformen inmiddels helemaal verwijderd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BlackChromecastTV.jpg
Apple verwijdert opties voor huur en koop in Android TV en Google TV


De Apple TV-app werd begin vorig jaar op Google TV gelanceerd, de uitrol op Android TV volgde in de zomer. Dat betekent dat de Apple TV-app beschikbaar is op onder andere de Nvidia Shield en Google Chromecast.

Naast de content van Apple TV+ was het mogelijk om ook daar films te huren of te kopen, maar vanaf nu zijn die laatste opties alleen nog mogelijk vanaf een ander device, zoals een iPhone of iPad.

Ironie

Kennelijk zag Apple het niet zitten om de gehanteerde tarieven te betalen, op zijn minst een beetje ironisch gezien al het gebakkelei rond de tarieven van Apple’s eigen App Store.

Daarbij is het erg opvallend dat in de Apple TV-app op Google TV en Android TV nu een knopje te zien is met de optie om dit soort content op andere devices te kopen, het zijn precies deze knopjes die Apple in de eigen App Store niet toestaat.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: orange
Citaat
Maar als je nu in die app zoekt naar films om te huren of kopen dan doe kom je van een koude kermis thuis...
Porverdikkemes. Dat is wel heel jammer.  :happy:

Is er nog iemand in 2022 die films 'huurt', of koopt online?
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: iSan
Via Pathé toch wel, Orange. Heel af en toe. En via Apple kan ook, maar door voldoende aanbod is er niet direct behoefte aan huren, maar dat het kàn, is ook fijn. We doen niet aan downloaden, en soms wil je gewoon niet wachten op Netflix. 007 nieuwste film komt ook op Pathé en die gaan we daar even huren. Toevallig hebben we coupon daarvoor.  ;-)

Derhalve zou ik zelf wel zo'n knop bij de instellingen op de Apple device willen zien, dat het alleen maar Apple TV+ Originals toont. Zodat je niet zapt naar betaalde gedeelte en van koude kermis thuis komt.