geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS13-icoon.jpg
iOS 13.5.1 geeft batterijproblemen bij sommige gebruikers
Dat sommige mensen stevige problemen hebben met de batterij in hun iPhone sinds iOS 13.5.1 is ook op ons forum bekend, bijvoorbeeld in dit draadje. Heb je daar ook last van, dan wordt je iPhone waarschijnlijk nogal warm en raakt de batterij veel sneller leeg dan daarvoor.

Als je hier ook last van hebt, dan is de wetenschap dat je de enige niet bent natuurlijk maar een schrale troost. Belangrijker is waarschijnlijk om te weten dat in de beta-versie van de opvolger van 13.5.1 (die heeft versienummer 13.6) het probleem opgelost lijkt. Naast simpelweg afwachten zijn er nog wel een paar lapmiddeltjes die je in de tussentijd kan doen, die zijn te te vinden in dit artikel van ZDNet. Met name het verversen van apps in de achtergrond voorlopig even uitzetten zou het al weer een beetje meer dragelijk moeten maken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS13-batterij.jpg
iOS 13.5.1 geeft batterijproblemen bij sommige gebruikers


Diagnose en mogelijke oplossingen

In het artikel van ZDNet is het advies om te kijken om Instellingen → Batterij en als je daar in het rapport over de afgelopen 24 uur meer dan een uur activiteit ziet bij Scherm uit dan zou je een probleem hebben. Maar hierboven kan je zien dat dit bij mij duidelijk het geval is, maar mijn iPhone wordt niet warm. En hoewel die met iOS 13.5.1 iets sneller leeg is dan doorvoor, mag dat nauwelijks een naam hebben.

Met andere woorden, Instellingen → Batterij geeft een mogelijke indicatie, maar meer niet.

De andere tip die in het artikel van ZDNet gegeven wordt is om in Instellingen → Algemeen → Ververs op achtergrond voor het moment die optie daar (helemaal bovenaan) uit te zetten. Met die tip zijn we het wel helemaal eens, want dat is in dit soort gevallen bijna altijd het de beste oplossing. Zodra iOS 13.6 uit is kan je deze optie waarschijnlijk gewoon weer aanzetten, zonder dat het een negatief effect heeft op de batterij.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS13-batterij-2.jpg
iOS 13.5.1 geeft batterijproblemen bij sommige gebruikers


Wil je meer uitleg over de batterij en de prestaties daarvan van jouw iPhone, die kan je vinden op deze pagina van Apple Support.


met dank aan forumlid ’nicodemus’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum



 #iOS #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: puk1980
Ik heb dit zelf vorige week gehad. Ik zag ‘sochtends dat mijn batterij flink was leeggetrokken. Bleek dat de buienalarm app de hele nacht 60 minuten per uur (dwz continu) actief was geweest. Ik heb meteen die app eraf geknikkerd. Naar nu blijkt, is het waarschijnlijk niet de fout van buienalarm maar van iOS. Hopelijk snel een fix.

Reacties van meer gebruikers vind je onderaan dit artikel.
geplaatst door: MacFrankie
Ik heb hetzelfde gehad met Shazam, die trok in de achtergrond met scherm uit ook de accu leeg.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: boiing
Goed om te weten, blijkbaar toch meer aan de hand dan de standaard klachten bij elke nieuwe update. Ik heb er geen last van maar 'background app refresh' staat hier uit. Altijd al benieuwd naar geweest: waarom zou je dat aan zetten, heeft iemand een goed voorbeeld wanneer dat echt handig of essentieel kan zijn? Ik heb het nooit gemist in ieder geval.
geplaatst door: puk1980
Ik heb ‘Background App Refresh’ al uit staan op onze iPhones. Desalniettemin toch het bovenvermelde probleem gehad. Daar zit het hem dus niet (alleen) in.
geplaatst door: iEscape
Het is zo erg, dat hier 2 iPhone’s tijdelijk niet ingebruik, heb gelukkig een Android OS smartphone  :thumbs-up:
met vriendelijke groet, iEscape