geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Kodi 19 binnenkort voor Apple TV HD en Apple TV 4K
Voor de liefhebbers van de Apple TV en jailbreaks is er goed nieuws: de makers van Kodi hebben aangekondigd dat er een versie aankomt die zowel de Apple TV HD (vroeger heette die Apple TV 4) als de Apple TV 4K ondersteunt. Maar je moet dus bereid zijn om je Apple TV te jailbreaken.

Want Kodi gaat niet via de App Store aangeboden worden, als je deze versie wilt installeren zal je die dus tijdens de jailbreak er op moeten zetten, of die moeten ’sideloaden’ (downloaden uit een andere bron). Jailbreaken brengt een aantal nadelen met zich mee, je kan bijvoorbeeld tvOS niet meer updaten zonder dat je de jailbreak opnieuw moet uitvoeren en je haalt software naar binnen waarvan de bron vaak een stuk minder duidelijk is, met de daarbij horende risico’s.

https://kodi.tv/sites/default/files/styles/hero/public/article/field_image/ash-edmonds-LHlC2sl0Zxs-unsplash.jpg
Kodi 19 binnenkort voor Apple TV HD en Apple TV 4K


Deze nieuwe versie van Kodi zal ook de Siri remote ondersteunen, en als je een betaald ‘dev certificate’ gebruikt kan je zelf de top-shelf optie gebruiken. De top-shelf functie in Kodi betekent dat je een schermvullende afbeelding of -video te zien krijgt zodra je over een icoontje van een app gaat.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.InfuseDevices.jpg
Kodi 19 binnenkort voor Apple TV HD en Apple TV 4K


Ben je op zoek naar een goede mediaspeler die zo’n beetje alles wat los en vast zit af kan spelen dan is Infuse mogelijk een betere optie. Die speler is pas echt nuttig als je de betaalde versie neemt, alles over de verschillende betaal-opties daarvan is te vinden op deze pagina.

Het voordeel van Infuse is dat die in de App Store te vinden, je alle updates voor tvOS dus gewoon kan uitvoeren. Kortom, de betere optie voor mensen die al het gedoe rond jailbreaken liever aan zich voorbij laten gaan.


met dank aan forumlid ‘VwVanFan’, die dit nieuws als eerste meldde



 #AppleTV
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Kodi 19 binnenkort voor Apple TV HD en Apple TV 4K
17 maart 2020 - 20:08    reactie #1
geplaatst door: MacFrankie
Vroeger heb ik Kodi's voorganger, XBMC, veel gebruikt, op een iMac. Dat werkte goed.

Nu heb ik Kodi wel op een MacBook Air staan, maar het is "het" toch niet meer. Infuse ziet er gelikter uit, is simpeler, consistenter, en zonder bugs. Kodi werkt z'n bibliotheek niet bij (ik doe ongetwijfeld iets fout, maar als ik het al niet kan vinden, dan hebben meer mensen er moeite mee en is het imho een ontwerpfout) en heeft andere (stabiliteits)bugs.

Ja, ik ben verwend door Infuse!

Kodi moet Infuse verpulveren qua (nuttige) mogelijkheden, anders heeft het geen zin om zoveel moeite te doen om het op je Apple TV te zetten.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Kodi 19 binnenkort voor Apple TV HD en Apple TV 4K
19 maart 2020 - 12:50    reactie #2
geplaatst door: GeorgeM
Ja, ik ben verwend door Infuse!

Ik ook!

Heb in het begin vaak iPhones ge-jailbreakt (wat een woord) toen dat nog nodig was, maar vond het altijd wel veel gedoe.