geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
Krijgen alleen de iPhone 14 Pro en Pro Max een A16 chip?
De eerste keer dat een iPhone het extra ‘Pro’ kreeg was in september 2019, de eer was toen voor de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Het verschil met de andere iPhones was toen niet heel erg groot, maar bij de generaties die sindsdien zijn uitgebracht werden de verschillen wel steeds iets groter.

Dit jaar zou het verschil tussen wel of niet Pro nog wel eens nog groter kunnen worden, volgens analist Ming Chi-Kuo zouden alleen de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max de nieuwe A16 chip krijgen, en zouden de iPhone 14 en de iPhone 14 Max allebei draaien op de A15, dezelfde processor die nu ook in alle iPhone 13 modellen te vinden is.


Als dit klopt dan zou dit voor een groter verschil zorgen tussen de ‘gewone’ iPhones en de Pro modellen, maar vooral bij deze overgang ligt het voor de hand dat niet iedereen zo’n koersaanpassing zou weten te waarderen.

Verder verwacht Ming Chi-Kuo dat alle iPhone 14 modellen 6 GB RAM zullen krijgen, maar dat het geheugen in de ‘gewone’ iPhone 14 modellen LPDDR 4X zal zijn, terwijl allebei de iPhone 14 modellen met LPDDR 5 RAM geleverd zullen worden. Met andere woorden, het snelheidsverschil zal dan niet alleen de chips zijn, ook het werkgeheugen van de iPhone 14 Pro modellen zal sneller zijn.



 #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.