geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M1processor-icoon.jpg
Krijgt de nieuwe iPad Air ook een M1 chip?
Bij de updates van de iPad Pro modellen vorig jaar was het de processor die de meeste aandacht trok. Apple’s eigen M1 chip had in desktops al laten zien efficiënt en krachtig te zijn, nu werd door Apple voor het eerst zoveel rekenkracht ook in een tablet geleverd.

Bijna een jaar later is de verwachting dat er vanavond ook een nieuwe iPad Air gepresenteerd gaat worden, en deze gaat, naast 5G voor de uitvoering met cellular chip, waarschijnlijk ook een M1 ingebouwd krijgen. Waarmee de iPad Air, net zoals toen het huidige model in oktober 2020 uitgebracht werd, erg dichtbij de iPad Pro komt. Op zijn beurt krijgt deze later dit jaar waarschijnlijk een M2 chip , waarna deze weer duidelijk de koppositie overneemt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir2020KleurenZwevend.jpg
Krijgt de nieuwe iPad Air ook een M1 chip?


Als de geruchten kloppen dan heeft dit model de codenaam J408 en krijgt het exact dezelfde M1 chip als nu nog in alle iPad Pro modellen te vinden is.

Deze M1 chip is ongeveer 70 procent sneller dan de A14 Bionic die in de huidige iPad Air te vinden is. De A15 Bionic heeft een 6-core CPU en een 5-core GPU, voor de M1 is dat 8-core CPU en een 7-core GPU. Daarbij heeft de M1 minimaal 8GB RAM, afhankelijk van de configuratie.



 #iPadAir #Gerucht
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Krijgt de nieuwe iPad Air ook een M1 chip?
8 maart 2022 - 10:53    reactie #1
geplaatst door: doctor_apple
In de kern is de M1 toch een A14? Alleen lagere klokfrequentie en ipv 4+4 een 2+4 little.BIG configuratie? Of zie ik iets over het hoofd? In dat geval zou een M1 toch minder energie efficient zijn?