geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPod-nano-silver-icoon.jpg
Lang voor de iPhone werd al gedacht over een iPod met groot scherm
Tony Fadell heeft een prachtig cv, hij staat bekend als de ‘vader’ van de iPod, was één van de mensen achter het ontstaan van de iPhone en was ook nog oprichter en CEO van het slimme thermostaat-bedrijf Nest (hij verliet Nest ruim twee jaar nadat bedrijf werd overgenomen door Google).

De afgelopen tijd lijkt Tony Fadell vooral bezig geweest met een boek waarin deze indrukwekkende carrière vastgelegd wordt. Dat boek heet heel toepasselijk “Build”, waarin Tony Fadell niet alleen al zijn successen, maar ook alle mislukkingen met ons deelt. En vooral alle producten waarvan hij droomde, maar die in veel gevallen uiteindelijk niet het levenslicht zagen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TonyFadellBuildBookFront.jpg
Lang voor de iPhone werd al gedacht over een iPod met groot scherm


Meer over Tony Fadell, en over zijn nieuwe boek, vind je op zijn site tonyfadell.com, daar kan je ook alvast zijn nieuwe boek bestellen. Maar interessanter voor ons is dat hij als opwarmertje voor zijn nieuwe boek op Twitter een aantal ‘mockups' van ideeën voor de iPod nano door de jaren gedeeld heeft.


Wat meteen verklaart waarom Steve Jobs in januari 2007 de eerste iPhone niet alleen introduceerde als een revolutionaire nieuwe telefoon en een internet device, maar ook als een iPod met een aanraakscherm dat het hele device beslaat.

Voor ons was dat idee toen nieuw, voor Steve, Tony en de andere ingewijden bij Apple niet.




 #iPod #iPhone #TonyFadell
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.