geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
Je kon al eerder hier op MacFreak lezen over de #AppleToo protesten. De leiders daarvan claimden dat, ondanks alle pogingen van Apple om een zo veilig en inclusief mogelijke werkomgeving te creëren, er toch dingen plaatsvonden die niet door de beugel kunnen.

In een update bij dat eerdere artikel kon je al lezen dat Apple’s senior vice president of Retail + People Deirdre O’Brien daarop al had gereageerd, en overduidelijk maakte dat ze bij Apple open staan voor kritiek en de klachten graag horen (en natuurlijk veel liever intern horen, in plaats van het in publicaties moeten lezen). Inmiddels zijn twee van de mensen die deze protesten gestart hebben, Janneke Parrish en Ashley Gjøvik, ontslagen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleParkRainbowArch.jpg
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)


Zij doet haar verhaal nu voor diverse media, onder andere The Verge en Reuters. Het is bij die laatste dat ze waarschijnlijk de echte reden voor haar ontslag noemt:

Citaat
Janneke Parrish, an Apple program manager, said the iPhone maker informed her on Thursday that she had been terminated for deleting material on company equipment while she was under investigation over the leaking of a company town hall to media. She told Reuters she denies leaking.
Iedereen bij Apple tekent een NDA, een Non-Disclosure Agreement, oftewel een verklaring waarin je belooft niets naar buiten te lekken. Maar daarbij hoort in dit geval ook het overhandigen van apparatuur van het bedrijf zonder dat je daar iets aan verandert of van verwijdert, Janneke Parrish geeft zelf aan dat ze die overeenkomst verbroken heeft.

Het lijkt er dan ook op dat ze bij Apple geen keus hebben. Het bedrijf is in een constante strijd verwikkeld om zo veel mogelijk geheim en binnenshuis te houden, als je dan de voorwaarden van een overeenkomst bij één iemand door de vingers ziet, dan kan je die voorwaarden net zo goed in de prullenbak gooien.

Daarbij zal het bij het management van Apple beslist ook niet lekker zitten dat werknemers naar buiten treden met problemen, die ze volgens datzelfde management ook intern op hadden kunnen lossen. Wie daar gelijk heeft is moeilijk te achterhalen, we weten natuurlijk niet wat Janneke Parrish en haar medestanders allemaal gedaan hebben voordat ze met hun klachten naar buiten kwamen.


Update: inmiddels blijkt US Department of Labor onderzoek te gaan doen naar deze zaak. Omdat dit niet zomaar gebeurt, veel van dit soort zaken worden bijvoorbaat afgewezen, lijkt het er op dat Ashley Gjøvik wel degelijk een poot heeft om op te staan.

Wordt vervolgd...



 #AppleToo
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Selectieve berichtgeving! Onderstaande lijkt mij namelijk ook niet onbelangrijk in dit verhaal:
Citaat
Parrish beweert dat ze alleen apps met gegevens over haar financiën en andere persoonlijke informatie heeft verwijderd voordat ze haar apparaten voor het onderzoek bij Apple inleverde.
bron
geplaatst door: doctor_apple
Niet best allemaal ... Ook zeker niet voor Apple. Ja, er gelden Non Discolsure Agreements; Ja, er gelden, aanemelijkergewijs, Non Compete Clauses, een Bedrijfsbeleid en nog veel meer.

Zij is een KLOKKENLUIDER. Om dit te kunnen doen, is de kans aannemelijk groot dat je daarmee ondernemingsregels zult overtreden. Daar kunnen we heel rationeel over denken, maar ook in Nederland kennen we dergelijke figuren en zo ook in het overheidswezen, in binnen- en buitenland.

Sommigen hebben echt grote misstanden aan het licht gebracht. In sommige gevallen heeft dit ook de ogen weten te openen van overheden, soms klanten, soms ook weer zakenpartners ...

Klokkenluiders zijn niet per definitie de meest geliefde werknemers.

En vaak vliegen die er (uiteindelijk) dan ook uit. Dus verassend was dit niet. Evenmin het feit dat er binnen Apple ongetwijfeld het nodige te verbeteren valt. Dat Tim Cook een leuk zakcentje binnen haalt en het senior management, wil nog niet zeggen dat alles op orde is en iedereen tevreden is.

Ik bedoel, natuurlijk heeft Tim Cook het redelijk gedaan; maar een inkomen van ruim 130 milioen per jaar is verre van wat de meesten als schappelijk ervaren.

Ze had beter, slimmer en doelmatiger haar punt kunnen maken, maar op een afstand oordelen is wel erg eenvoudig. Wat niet wegneemt, dat er wel een heel neutrale houding wordt aangenomen ten opzichte van Apple.

MAAR, nu even het bericht van REUTERS:

"Two Apple employees told Reuters they had filed charges against the company with the National Labor Relations Board. The workers accused Apple of retaliation and halting discussion of pay among employees, among other allegations."

"U.S. law protects the right of employees to openly discuss certain topics, including working conditions, discrimination and equal pay."

Ik ben het volgende tegengekomen op het internet: "Apple employees earn $45,000 annually on average, or $22 per hour, which is 38% lower than the national salary average of $66,000 per year. - 07.09.2021"

Dus of Apple nu zo'n vette werkgever voor iedereen is, betwijfel ik.

Vorige maand ontsloeg Apple Ashley Gjovik, een senior engineering programmamanager, voor schending van het bedrijfsbeleid. Mevrouw Gjovik diende een klacht in bij federale instanties, waaronder de Amerikaanse Occupational Safety and Health Administration en de Amerikaanse Equal Employment Opportunity Commission, evenals de National Labour Relations Board.

Ik zeg niet dat de dames geen blaam treft. Maar gelet op de hoeveelheid (ook annonieme) reaguurders op internet inzake de misstanden, vermoed ik dat er echt wel meer aan de hand is, dan dat Apple ons doet geloven, helaas ...
geplaatst door: GeorgeM
Selectieve berichtgeving! Onderstaande lijkt mij namelijk ook niet onbelangrijk in dit verhaal:bron
Fijn voor haar, maar zolang ze dat niet kan bewijzen heeft ze een vet probleem, want zij heeft zelf de regels (willens en wetens) overtreden.

Apple verdenkt haar van het lekken van vertrouwelijke informatie, wil haar devices bekijken en daar blijken (illegaal) gegevens van verwijderd. Moet Apple dan het woord van degene die dat gedaan heeft voor waar aannemen? Lijkt mij de omgekeerde wereld.

Ik ben het volgende tegengekomen op het internet: "Apple employees earn $45,000 annually on average, or $22 per hour, which is 38% lower than the national salary average of $66,000 per year. - 07.09.2021"

Dus of Apple nu zo'n vette werkgever voor iedereen is, betwijfel ik.
Dat heeft toch helemaal niks met dit onderwerp te maken?  :dontgetit:

Meer over Ashley Gjøvik hier: https://www.engadget.com/apple-fires-ashley-gjovik-025858158.html
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

@George, ik vind dat haar motivatie/verdediging ook thuishoort in het nieuwsbericht. Of ze oprecht de waarheid spreekt is door jou en mij niet te controleren, maar daar gaat mijn opmerking niet over.
geplaatst door: Cenobyte
Tja, als je je werkgever tegen de poten schopt kun je zoiets verwachten. En met 147.000 werknemers kun je het onmogelijk iedereen naar de zin maken, daar zitten altijd dissidenten tussen. Mij lijkt het simpel: als je het ergens niet naar je zin hebt dan stap je op, ergens werken is volgens mij nog steeds vrijwillig.
Groetjes,
Mario  -
geplaatst door: MacMiep
Ze kan dan wel zeggen dat ze alleen privé stuff verwijderd heeft: dat is niet controleerbaar meer. Zo kan er nooit een juist onderzoek gebeuren; het bewijsmateriaal is gecorrumpeerd.

Dom van haar.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

@MacMiep, wanneer je aanklacht is dat je werkgever je privacy niet respecteert vind ik deze actie van haar goed te begrijpen en zeker niet dom.
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

@Cenobyte, een beetje kort door de bocht. Misstanden binnen een bedrijf aankaarten moet m.i. altijd mogelijk blijven. Wanneer dit tot ontslag leidt is dat een doodsteek voor het principe van klokkenluiders.

Daarnaast weet ik niet of deze mevrouw het niet naar haar zin had bij Apple, jij wel?
geplaatst door: MacMiep
@sluisje: Als jij je zelf niet aan de regels houdt, maar wel de werkgever van hetzelfde beschuldigd, dan is het een typisch verhaal van 'de pot verwijt de ketel'.

Niet met het bewijsmateriaal knoeien. Zo ja, dan heb je geen poot om op te staan bij de rechter.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 08:10    reactie #10
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Ook nu kan ik absoluut niet met je meegaan.

Beide 'overtredingen' zijn naar mijn idee van totaal verschillende orde. Bij Apple gaat het om een zelfverzonnen regel ter bescherming van het bedrijf. Bij mevrouw gaat het om grondwettelijke regels ter bescherming van het individu.

Ik vind dat toch wel wat zwaarder wegen. Denk jij daar echt anders over?
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 11:03    reactie #11
geplaatst door: Cenobyte
Daarnaast weet ik niet of deze mevrouw het niet naar haar zin had bij Apple, jij wel?
Blijkbaar niet, anders ga je niet klagen buiten de organisatie om. Dat getuigt van een diepgewortelde weerzin tegen iets wat zich binnen het bedrijf afspeelt en dat is mijns inziens zelfs al voorbij het "niet meer naar je zin hebben op het werk". Vroeger ging je dan gewoon weg of legde je je neer bij de feiten, maar nu hebben we zelfs een woord uitgevonden voor dat soort zeurkousen.
Groetjes,
Mario  -
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 11:48    reactie #12
geplaatst door: GeorgeM
Ik snap dat als er echt iets fundamenteels fout zit in een organisatie dat een klokkenluider nuttig en noodzakelijk kan zijn. Maar van Apple heb ik juist de indruk dat het bedrijf enorm zijn best doet om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken en een zo goed mogelijke werkomgeving te creëren.

Daarbij heeft deze mevrouw het zich op zijn minst ook niet makkelijker gemaakt door haar devices leeg te maken, want dat is echt tegen de regels van het bedrijf. En dan ga ik met Cenobyte mee, als je zo fundamenteel de regels overtreedt, waarom werk je daar dan, want ze is toch vooraf akkoord gegaan met dezelfde regels?
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 12:05    reactie #13
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Is deze mevrouw een zeurkous omdat ze misstanden binnen Apple naar buiten brengt? Kom nou toch!

Is het een bewijs dat ze het niet meer naar haar zin had bij Apple?
Wanneer je bij een bedrijf werkt kan het best zijn dat je niet alles wat daar gebeurt even leuk vindt, terwijl het werk zelf interessant en uitdagend blijft.

Privacy schending, discriminatie en ander ongewenst gedrag in een omgeving die je als niet zo veilig ervaart heeft te maken met collega's en leidinggevenden en wellicht met bedrijfscultuur, niet met je werkzaamheden als 'program manager'.

Dergelijke problemen niet uit de weg gaan door bij het bedrijf te blijven werken en je niet bij de feiten neer te leggen getuigt m.i. juist van een enorme toewijding aan Apple.
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 12:07    reactie #14
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

@George, of is het de gezochte stok om mee te slaan. Mevrouw ontslagen -> voorbeeld voor anderen gesteld -> probleem opgelost. Of denk ik nu te zwart? Doen alleen andere grote bedrijven dan Apple dat?
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 12:30    reactie #15
geplaatst door: GeorgeM
@sluisje: Deirde O'Brien liet doorschemeren dat deze mevrouw zelfs het luisterend oor had van de hoogste gelederen van het management, maar de keuze was om het buiten Apple om naar buiten te brengen.

Dat gecombineerd met het tegen de regels in wissen van haar company-device maakt in mijn ogen haar positie niet erg sterk.
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 13:35    reactie #16
geplaatst door: Cenobyte
Is deze mevrouw een zeurkous omdat ze misstanden binnen Apple naar buiten brengt? Kom nou toch!
Ik vind het hele "klokkenluider" thema tegenwoordig een zwaar overtrokken iets. Klokkenluiders waren mensen die zware fraude of misdaden begaan door partijen die juist het tegendeel moesten bewerkstelligen aan het licht brachten.

Tegenwoordig is een klokkenluider iemand die vindt dat een bedrijf een beleid tegen regenboogtruitjes heeft of dat er geen genderneutraal toilet op de 6e verdieping is. En als er dan niemand binnen de organisatie luistert, plempt men alles op Facebook en verwacht men een positieve reactie van de directie.

Mensen zeuren tegenwoordig graag en hebben daar ontzettend veel handvatten voor tegenwoordig. Vroegah was alles veel simpeler: als je ergens voor was, dan ging je er in mee en als je ergens tegen was dan pleurde je op. Tegenwoordig zie ik zelfs mensen die ergens BIJ gaan om er vervolgens tegenaan te gaan schoppen, het schijnt een nieuwe rage te zijn.
Groetjes,
Mario  -
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 15:07    reactie #17
geplaatst door: MacMiep
@sluisje: Ben jij rechter?

De wet en de rechtbank bepalen wie hier gelijk heeft. Iedere advocaat had haar geadviseerd om niet met bewijs te knoeien. Want daar hebben rechters een hekel aan.
En terecht.

Jij gaat af op wat je verteld wordt door haar/Apple en de media. Apple is clickbait.
Maar is dat de waarheid?
Niemand kan nu controleren wat de waarheid is, en de rechter kan niet goed oordelen.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 16:06    reactie #18
geplaatst door: Timotheus
Ik vind het hele "klokkenluider" thema tegenwoordig een zwaar overtrokken iets. Klokkenluiders waren mensen die zware fraude of misdaden begaan door partijen die juist het tegendeel moesten bewerkstelligen aan het licht brachten.

Tegenwoordig is een klokkenluider iemand die vindt dat een bedrijf een beleid tegen regenboogtruitjes heeft of dat er geen genderneutraal toilet op de 6e verdieping is.

Helemaal mee eens. Bij mij op het werk verschenen ook opeens genderneutrale WC's, nadat er berichten waren verspreid  dat sommigen vanwege hun geaardheid in geestelijke nood kwamen te verkeren als zij moesten kiezen tussen een dames- en herentoilet. Veel gekker moet het echt niet worden.

En de 'beslissers' buigen met alles mee; als de dood zo bang om door de LBGQTZ-club (of zoiets) tot vijand verklaard te worden. Een beetje meer ruggegraat hier en daar zou een verademing zijn.

En wat die dame bij Apple betreft: het krijgt allemaal veel te veel aandacht. Beter doodzwijgen die zaak.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 18:07    reactie #19
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

@MacMiep

Wat heeft Apple te maken met haar financieën en andere persoonlijke informatie vraag ik mij af. Het lijkt mij terecht dat ze die zaken gewist heeft. Of ze nog meer gewist heeft en hier dus over liegt is niet duidelijk.

Apple zal de beschuldiging dat zij heeft gelekt over de 'company town hall' dan ook op een andere manier moeten aantonen.

Een rechtbank gaat hier pas mee aan de slag wanneer mevrouw haar ontslag aanvecht. Tot die tijd moeten we het met bovenstaande berichtgeving doen.

@ Cenobyte, Timotheus
Een discussie over wat je onder een klokkenluider moet verstaan hoort hier niet thuis. Evenmin als verontwaardiging over genderneutrale toiletten of de "LBGQTZ-club (of zoiets)" (sic)
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 18:19    reactie #20
geplaatst door: Cenobyte
Dat hoort hier wel degelijk thuis: het illustreert de hele #BlablaToo bewegingen die tegenwoordig overal centraal staan, zelfs in de series die op Apple TV verschijnen (Morning Show). Het is gewoon helemaal doorgeslagen en dit is er een goed voorbeeld van.
Groetjes,
Mario  -
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 18:41    reactie #21
geplaatst door: MacMiep
@sluisje: "Of ze nog meer gewist heeft en hier dus over liegt is niet duidelijk."

En dat is dus het probleem. Dat is niet meer vast te stellen. Waarheidsvinding naar de Filistijnen.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 18:48    reactie #22
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

@MacMiep
Welnee, zoals gezegd: Apple zal op ander wijze moeten aantonen dat ze naar de media gelekt heeft.

@Cenobyte, dit topic gaat niet over "#AppleToo" en al helemaal niet over "#BlablaToo".
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
21 oktober 2021 - 20:56    reactie #23
geplaatst door: MacMiep
@sluisje: Dus jij gaat akkoord met obstructie van het recht en vernietiging van bewijsmateriaal?

Foei!

NB: Ik ben niet voor en niet tegen Apple in deze zaak. Zowel jij als ik kunnen niet oordelen over wie er wel of niet schuld heeft, want we zijn er niet bij geweest.

De enige die kan oordelen, is de rechter. Daarvoor heeft hij bewijs nodig. Zodra daarmee is geknoeid, kan er geen eerlijk oordeel meer plaatsvinden. Zo werkt dat in de rechtspraak.
Aan de hand van het onafhankelijk oordeel van de rechter, kunnen buitenstaanders zien wie er gelijk heeft.
Hierbij ga ik er even vanuit dat het eerste rechtsbeginsel geldt* en dat de rechter waarheidsvinding nastreeft. Dat het in Amerika is - niet bekend om haar geweldige systeem - laat ik even voor wat het is.
*Eenieder is gelijk voor de wet (de reden waarom Vrouwe Justitia een blinddoek draagt).

NB2: Ik zou me eens in het fenomeen rechtspraak verdiepen als ik jou was.
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl & op macostutorial.com in het Engels èn Duits!
Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels (Upd.)
22 oktober 2021 - 11:44    reactie #24
geplaatst door: Cenobyte
@Cenobyte, dit topic gaat niet over "#AppleToo" en al helemaal niet over "#BlablaToo".

Eh... De kop luidt "Leidster #AppleToo ontslagen voor overtreden van regels".  :music:
Groetjes,
Mario  -