geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LG-logo.jpg
LG stopt waarschijnlijk met het maken van smartphones
Je kan hier op MacFreak vaak lezen over hoe het met Apple gaat, maar ondertussen zijn er natuurlijk ook nog veel andere spelers. Dat geldt niet alleen bij de computers, maar ook bij tablets en smartphones, en niet allemaal hebben het even makkelijk.

Eén daarvan is het Koreaanse LG, dat volgens de Korea Herald overweegt om de smartphone divisie kleiner te maken, helemaal te verkopen of zelfs op te heffen. De reden is simpel, over de afgelopen vijf jaar verloor het bedrijf aan deze activiteit maar liefst 4,5 miljard dollar. In geen enkele van de scenario’s is er sprake van gedwongen ontslagen, werknemers die nu in de smartphone divisie werken zouden in andere bedrijfsonderdelen ondergebracht kunnen worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.LG-Wing.jpg
LG stopt waarschijnlijk met het maken van smartphones


Kwon Bong-Seok, de CEO van LG, beloofde bij het aantreden een jaar geleden nog dat hij de smartphone divisie van LG weer levensvatbaar zou maken, die zat toen al in zwaar weer. In de markt van de Android smartphones is marktaandeel veel belangrijker dan voor Apple, omdat de marges zo ontzettend veel lager liggen door de moordende concurrentie. En LG zou op dit moment nog maar twee procent van die markt in handen hebben.

De uitrolbare smartphone van LG, waarvan rond de CES een teaser uitgebracht werd, zal dus mogelijk ook het levenslicht niet gaan zien.


Geen LCDs van LG meer voor Apple?

Dit nieuws zou ook directe gevolgen voor Apple hebben, want volgens The Elec zou LG ook gestopt zijn met het maken van LCD-displays voor iPhones. De fabriek die tot nu toe hiervoor gebruikt werd zou displays voor auto’s gaan maken, waarschijnlijk dat de winstmarges daar hoger liggen.

LG wilde eerder graag de LCD-displays leveren voor de iPhone SE, maar haalde de kwaliteitseisen van Apple niet. Dat was wel het geval bij Japan Display en Sharp, de huidige leveranciers van de schermpjes in dat model.



 #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.