geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
MacBook Pro was koning het afgelopen kwartaal
In het artikel over de kwartaalcijfers kon je al lezen dat één van de ingrediënten van het nieuwe record dat gevestigd werd de verkopen van de Mac waren. Goed nieuws voor MacFreaks, maar dan zijn we natuurlijk ook nieuwsgierig welke Macs dan het beste worden verkocht in dat kwartaal.

Dat detail is te vinden in het Form 10-K (PDF,  803 KB) dat Apple indiende bij de United States Securities And Exchange Commission. Want daar staat de volgende zin in: “Mac net sales increased during 2020 compared to 2019 due primarily to higher net sales of MacBook Pro.” Met andere woorden, het is de MacBook Pro die het meest verkocht werd, alleen weten we niet of dat vooral de 13-inch MacBook Pro was of de 16-inch MacBook Pro. De eerste werd in mei van dit jaar vernieuwd, de tweede stamt uit november vorig jaar.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.16-inchMacBookFinalCutProX.jpg
MacBook Pro was koning het afgelopen kwartaal


Apple’s CFO Luca Maestri zei tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers ook nog dat ze een ‘amazing customer response’ zagen rond de nieuwe MacBook Air tijdens het terug-naar-school-seizoen, maar kennelijk was dat niet voldoende om de MacBook Pro op dit moment van de troon te stoten.

Er is trouwens nog meer interessants te vinden in dat Form 10-K, hieronder de belangrijkste punten daaruit:

Citaat
  • Op 26 september 2020 had Apple ongeveer 147.000 full-time werknemers, dat is een toename van 10.000 vergeleken met het jaar ervoor.
  • Apple spendeerde $18,75 miljard aan research and development in het fiscale jaar 2020. Dat is een toename van ongeveer 16 procent vergeleken met de $16,21 miljard het jaar ervoor. De reden is volgens Apple ‘headcount-related expenses.’
  • Apple besteedde $ 2,95 miljard aan garantieclaims in het fiscale jaar 2020 fiscal, dat is een afname van ongeveer 23 percent vergeleken met de $ 3,85 miljard in het jaar daarvoor.
  • Mocht Apple de percentages in de App Store moeten verlagen, bijvoorbeeld door regelgeving of politieke druk, dan  zouden de financiële resultaten daar onder kunnen lijden (‘materially adversely affected’).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.16-inchMacBookProLogicProX.jpg
MacBook Pro was koning het afgelopen kwartaal



Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.