geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Meeste mensen gelokt door blockbusters blijven niet ‘hangen’
Sinds de start van Apple TV+ in oktober 2019 zagen we een steeds grotere catalogus, terwijl tegelijkertijd veel geld werd uitgegeven aan blockbusters. Bijvoorbeeld de film Greyhound, waarin kapitein Tom Hanks een konvooi veilig over de Atlantische oceaan probeert te krijgen.

Apple zou een slordige 70 miljoen dollar voor deze film hebben neergelegd, de vraag lijkt of dat een goede investering is geweest. Van de ongeveer 60.000 mensen die rond die tijd zich ingeschreven voor Apple TV+ was 30 procent na twee maanden alweer vertrokken en minder dan 50 procent had een half jaar later nog een abonnement op deze service van Apple.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GreyhoundReleaseAppleTVPlus.jpg
Meeste mensen gelokt door blockbusters blijven niet ‘hangen’
klik op de afbeelding voor een grotere versie

Dit verloop na een blockbuster is trouwens niet alleen bij Apple TV+ het geval, ook bij andere aanbieders streaming-video, zoals bijvoorbeeld Disney+ of HBO Max, is hetzelfde te zien. Maar wie weet, mogelijk zijn de aantallen die overblijven wel de moeite, gezien de investering.

Tom Hanks nam trouwens niet alleen de hoofdrol van deze film voor zijn rekening, hij schreef ook het script en nam ook de productie voor zijn rekening. En hij was niet erg blij dat deze film op TV te zien was in plaats van in de bioscoop:

Citaat
I don’t mean to make angry my Apple overlords, but there is a difference in picture and sound quality that goes along with [switching from the cinema to TV].




 #AppleTVPlus
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Spooter
Tsja, al die verschillende streamingdiensten helpt niet mee om mensen tevreden te stellen...

Vroeger ging je naar 1 videotheek/bibliotheek en probeerde je zo aan je trekken te komen. Ook niet optimaal, maar alles beter dan al die verschillende loketten waarbij je een volgend keer niet weet of ze de volgende keer nog wel hebben wat ze eerst wel in 'bezit'/collectie hadden...
geplaatst door: orange
Citaat
Vroeger ging je naar 1 videotheek/bibliotheek en probeerde je zo aan je trekken te komen.
Vroeger ging je naar de bioscoop. En dat was het zo'n beetje.

Het is niet dat we de nieuwe (of oude zelfs) James Bond op Nederland 1 konden gaan kijken thuis.

Nu wordt je een beetje nerveus van wat je allemaal kan en zal missen. Ik kijk TV, Apple TV+, Netflix, Amazon Prime, Disney+, en ben ik nog wat vergeten?

En soms ben je daar ook wel eens een beetje klaar mee.  :happy:
Rust in je hoofd en weg met al die streamingdiensten.
Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
geplaatst door: doctor_apple
Ook hier een beetje streamingdienst en "Software as a Service" moe ...

Ikzelf ken de IT erg goed. Ken ook het gevoel van "de wereld willen verbeteren, veroveren, verrijken en soms gewoon opzadelen" met nieuwe features, concepten en bovenal veranderingen ... Verbeteringen ... Wel op een gegeven moment wordt je het zat. Zelfs als oude rot in het vak.

Streamingdiensten geldt daar eigenlijk hetzelfde voor, het afschermen van content (zoals Disney+ vs Hulu vs HBO vs Netflix vs Amazon vs Apple) werkt, althans in mijn geval, averechts. Er was een tijd dat ik op Apple iTunes, een voor mij centrale plek, de meeste films kon zien. Daarna nog een tijdje bij Mickeysoft op bezoek geweest en ook bij Goochem een tijdje films gehuurd, muziek gekocht, enzovoorts.

Maar, over het algemeen had je een zekere keus voor wat betreft platform ... En toen, kwam de grote segregatie ... Het moest allemaal uniek en bovenal op het eigen platform blijven. Het is moest een zekere "honeypot" worden ... De kip met het gouden ei ...

Wel, er was een zeker moment dat we ons betrapten op iets van 5 streaming diensten en veel software as a service toepassingen, abonnementen en meer ... Bakken met geld dat het kostte en totaal geen overzicht meer. Overal een Apje voor natuurlijk, allemaal het liefst met notificaties, email berichten over de superieuriteit van de eigen catalogus ...

... Kortom, voor ons als gezin niet ideaal. Toen begonnen we te switchen, af te tasten waar we het beste konden vertoeven. Dit bleek nogal veranderlijk. Immers, soms verdwenen series bij de een, kwamen deze terug bij de ander. Eigen (interessante) producties. Dus tegenwoordig zitten we in de modus: elk kwartaal, voor het laatste Avondmaal, gaat de stekker om van de ene video dotcom naar de andere video dotcom ...

En dat werkt hier prima. Nu zitten we weer bij Amazon (onder andere om the Expanse, Bosch, Vikings, The Marvelous Miss Maisel, Mr. Robot en nog wat series), in Maart zijn we volgens mij weer bij Apple en - afhankelijk hoeveel nieuws er is bijgekomen - of in Mei, Juni of Juli bij een volgende ...

Maar wat echt begint te storen is eigenlijk de regio-beperking. "Regio Bepering? Maar Netflix, Apple, Amazon, HBO is toch internationaal?"

Amahoela. Nada. Noppes. Niets van dit alles. Ik reis veel en zie de verschillen. Zit ik in Duitsland, krijg ik een andere catalogus te zien dan in Nederland, Zwitserland, Polen, Spanje of Engeland.

Is dat erg? Nah, eigenlijk ergens wel. Ik merk namelijk een zekere versuffing en "taal- en cultuur-verarming". Kijk, er zijn hartstikke toffe Scandinavische series, ook Duitse series, zelfs hier en daar een paar Spaanse, Franse of Poolse series, zo ook films en meer ... Het aanbod is echter niet overal hetzelfde. Als ik bij mijn Poolse klanten zit, kan ik - na enige tijd - niet (meer) naar de vlaamse/nederlandse catalogus kijken. Ik krijg dan de lokale catalogus met ja, hier en daar een Nederlandse film, maar sommige content is of niet te vinden of pas na 28x klikken terug te vinden.

En dan hebben we nog het feit dat de catalogi vaak toch behoorlijk beperkt zijn. Arthouse en Internationale Cinema is natuurlijk altijd een probleem ivm soms vage distributie of "onbekend, maakt onbemind" principe, maar er toch redelijk wat momenten zelfs met populaire films die na verloop van tijd verdwijnen, dan weer terugkeren, dan weer verdwijnen. En dat in een tijd waar HDD leveranciers zelfs voor de prosumer markt inmiddels 22TB schijven gaan aanbieden. Storage kost geen drol en die paar Petabyte extra, who cares?

Tot slot is er ook een verschil te zien in "vroegah"  versus nu. "Vroegah" kocht ik een video op DVD, BluRay of via iTunes ... Die films heb ik nog. Kan ik zelfs nog afspelen. Is het niet (meer) op de BluRay speler, dan op een PS4 of PS5 ... En met de iTunes movies lukt dat ook nog steeds op ondersteunde hardware.

Zelfs in een geval van crisis, waar geen geld meer is voor streaming en luxe, dan zou ik nog naar oude context kunnen kijken. Hoe zat dat ook alweer met Netflix, Apple, Amazon, etc?

Juist ja, alles ... of niets ...

Dus binnenkort wordt het niets meer voor Amazon en alles voor Apple, en dan weer niets voor Apple en alles voor "noem maar iets"  ...
geplaatst door: Cenobyte
En toen, kwam de grote segregatie ...

Daar is een simpele oplossing voor: Torrents  :happy:
Groetjes,
Mario  -
geplaatst door: iSan
Torrents = teveel gedoe en niet echt legaal of 'schoon'.

Eens met doctor apple. Hier houden we ook Netflix vast, want we delen de kosten met een andere huishouden. Voorlopig levert Netflix genoeg. Maar daarnaast een 2e streamingsdienst die we even van elkaar afwisselen. Nu Apple TV+. Ik denk voor 2 maanden. Daarna Disney+, en ga zo maar door. Ook ben ik benieuwd naar aanbod van HBO die hier in NL op 8 maart gelanceerd wordt. Jammer wel dat ze niet kunnen en willen samenwerken.

Je moet maar denken, vroeger huurde je voor een avondje film en zoveel kost 1 maand bijvoorbeeld. Maar we zitten niet te wachten op 5 abonnementen. Zoveel tijd is er niet eens.
geplaatst door: iSan
btw Tom Hanks had wel pech met zijn Greyhound, want bioscopen waren dicht door COVID19. Als ze open waren geweest, dan was het wel eerst in bios, ik denk gewoon een ongelukkige timing. Zijn 2e Apple TV+ film FINCH is ook bij TV en daar hoor je hem niet meer over?
geplaatst door: Cenobyte
Torrents is geen gedoe hoor, ik gebruik steeds dezelfde search engine en zolang die werkt is het ideaal en supersnel.

Daarnaast heb ik ook al heel lang Netflix inderdaad omdat daar toch IMHO nog steeds de beste series en films op verschijnen t.o.v. de andere diensten. Maar ik merk wel dat het niveau afzakt, nu er steeds meer concurrerende diensten komen die dingen "wegkapen".
Groetjes,
Mario  -
geplaatst door: Ziegler
Wij nemen een abbo op elke keer een andere dienst. Nu zijn we aanbeland bij Disney. Veel Marvel helden. Dit zomer keren we vast weer even terug bij Netflix of Apple TV. Hangt helemaal af van het aanbod. En daar helpen blockbusters natuurlijk wel bij.
geplaatst door: Cenobyte
Wij nemen een abbo op elke keer een andere dienst. Nu zijn we aanbeland bij Disney. Veel Marvel helden. Dit zomer keren we vast weer even terug bij Netflix of Apple TV. Hangt helemaal af van het aanbod. En daar helpen blockbusters natuurlijk wel bij.

Lijkt me een slimme strategie. Enkele series gaat men al 1 aflevering per week streamen om mensen langer te binden aan een dienst, maar als je er niet persé snel bij wil zijn kijk je die na een paar maanden natuurlijk gewoon achter elkaar terug als er eenmaal alles op staat.

En die Marvel helden (zowel op Disney als op Netflix) worden wel uitgemolken he? En nu begint Disney ook die Star Trek personages al te misbruiken voor eigen, saaie series. Zo hebben we nu na The Mandalorian ook al Boba Fett waarvoor John Favreau wekelijks iets uit zijn duim zuigt. Niet echt hoogstaande TV.
Groetjes,
Mario  -
geplaatst door: Timotheus
Ik kijk geen TV, en streamingsdiensten al helemaal niet. Ik kan het iedereen aanbevelen.
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: boiing
Beetje schraal Timotheus :wink:, er is zoveel moois en belangrijks te zien. Soms op TV, soms op de Netflixen.

Ondanks de lap tekst ben ik het eens met doctor_apple! Ik wordt erg moe van dat lokken-met-unieke-content van al die beeld providers. Vroeger kocht je je kabel-pakket en kon je kiezen qua zenders. Nu niet meer. Ik wil de VPRO, soms andere publieke omroepen voor (vooral) de docu's en de onderzoeksjournalistiek. En dan komt Netflix wat een tijdje prima voldeed.

Maar dan: opeens een paar series die HBO levert en je graag wil zien (The Handmaid's Tale, ik noem maar wat), een nieuwere film die je blijkbaar bij Videoland moet halen, of Amazon Prime :wacko:. En de F1, waar ik geen die-hard fan van ben maar wel af en toe voor de gein naar wil kijken. Die zie ik komend seizoen niet meer zonder extra te betalen.

Kortom: je wordt steeds meer de illegale hoek in gedwongen. Bizar, ik wil betalen voor content maar uiteraard geen 6 abonnementen tegelijk plus een prijzig kabelabonnement. Switchen en afwisselen, allerlei betalingen bijhouden, opzegtermijnen etc? Pff, ik dacht dat alles gemakkelijker zou worden :music:.
Bewerkt: 1 februari 2022 - 20:13 door boiing
geplaatst door: nnsa
Pff, ik dacht dat alles gemakkelijker zou worden :music:.
+ 1 voor @Boiing
+ 1 voor @Doctor_Apple
[was even bezig met WordPress 'geintje'. Plug-in moest direct worden geupdated, wegens hack-gevaar. En natuurlijk liep die update 'in de soep'...Pff, ik dacht dat alles makkelijker zou worden...]
geplaatst door: Mac4Ever
@ Doctor_Apple:

Zo herkenbaar. En dan noem je nog niet de (on)beschikbaarheid van de nieuwe Formule I uitzendingen  vanaf maart. Zullen we daar dan ook maar een abonnement voor nemen?

Zelf maak ik gebruik van Netflix, Apple TV en een IPTV abonnement. Omdat ik in het buitenland woon veelal in combinatie met een VPN via ExpressVPN. Gelukkig merk ik bij Apple TV niet al te veel van regiorestricties, bij Netflix (helaas) wel. Maar gelukkig kan ExpressVPN dat prima oplossen (en als het even niet werkt dan is een simpele melding meestal genoeg om ze aan het werk te zetten).

Ik hoop dat ik via IPTV in staat ben om vanaf maart Formule I te kijken maar eigenlijk is het toch te gek dat je (bijna) genoodzaakt bent om je toevlucht te zoeken tot dergelijke kanalen?

De oplossing? Ik ben best wel bereid om (bv.) 20 euro per maand te betalen voor toegang. Maar iedere drie maanden switchen lijkt me niet de oplossing. Laat de aanbieder zicht maar verenigen en afhankelijk van wat ik de afgelopen ma
geplaatst door: Mac4Ever
@ Doctor_Apple:

Zo herkenbaar. En dan noem je nog niet de (on)beschikbaarheid van de nieuwe Formule I uitzendingen  vanaf maart. Zullen we daar dan ook maar een abonnement voor nemen?

Zelf maak ik gebruik van Netflix, Apple TV en een IPTV abonnement. Omdat ik in het buitenland woon veelal in combinatie met een VPN via ExpressVPN. Gelukkig merk ik bij Apple TV niet al te veel van regiorestricties, bij Netflix (helaas) wel. Maar gelukkig kan ExpressVPN dat prima oplossen (en als het even niet werkt dan is een simpele melding meestal genoeg om ze aan het werk te zetten).

Ik hoop dat ik via IPTV in staat ben om vanaf maart Formule I te kijken maar eigenlijk is het toch te gek dat je (bijna) genoodzaakt bent om je toevlucht te zoeken tot dergelijke kanalen?

De oplossing? Ik ben best wel bereid om (bv.) 20 euro per maand te betalen voor toegang. Maar iedere drie maanden switchen lijkt me niet de oplossing. Laat de aanbieders zich maar verenigen en afhankelijk van wat ik de afgelopen maand gekeken heb mogen ze dat bedrag dan verdelen. Zal wel een gekke gedachte zijn.....
geplaatst door: ageman
Goede discussie en dank Dr Apple.... Delen met familie kan nog oplossing zijn maar voor nog eens oude films terug kijken sluit ik toch aan bij ...(torrents)
Want storage is idd niet duur meer en mijn huidige 12Tb schijfje zit nog lang niet vol
geplaatst door: Welldone
Vanwege aankoop nieuwe Mac hebben wij nu een proefabonnement bij Apple TV+.
Als kerstkado heeft mijn vrouw van haar werk 3 maanden Videoland gekregen (kijk een gegeven paard nooit in de bek). Die activeren we nadat de 3 maanden bij Apple zijn afgelopen.
Na Videoland gaan we denk ik terug naar Apple TV+. Streamen in 4K en goede geluidskwaliteit, samen voor €5 per maand vind ik acceptabel genoeg.
Het enige nadeel bij Apple TV+ vind ik dat je bij elke aflevering/film de ondertiteling weer moet aanpassen naar gewoon Nederlands...
geplaatst door: nnsa
Het enige nadeel bij Apple TV+ vind ik dat je bij elke aflevering/film de ondertiteling weer moet aanpassen naar gewoon Nederlands...
Dit is wel aanpasbaar:

Citaat
Apple TV+ ondertitels aanpassen

De stijl van de tv+ ondertitels moet je per apparaat aanpassen, dit houdt in dat je zowel op je iPhone, iPad, Apple TV, Mac of ander ondersteunend apparaat de ondertiteling moet aanpassen.

https://www.appletips.nl/apple-tv-plus-ondertitels/

Citaat
Ondertitels activeren voor Apple TV+ media

Zodra je de stijl hebt aangepast kun je deze gebruiken bij het kijken naar tv+ series en films. De ondertitels kun je activeren door de aflevering of film af te spelen en bij de mediaknoppen te klikken/tikken op het tekstballon en de gewenste taal te kiezen.
geplaatst door: Welldone
Ik heb geen Apple TV, maar een app op mijn tv. Hierbij lukt het mij niet.
Of ik zie iets over het hoofd...
Kan wel aanpassen, maar als er een deurbel gaat en dat wordt vermeld in de ondertiteling moet ik dat nog steeds aan het begin van elke aflevering aanpassen als ik dat niet wil zien.
geplaatst door: nnsa
Kan wel aanpassen, maar als er een deurbel gaat en dat wordt vermeld in de ondertiteling moet ik dat nog steeds aan het begin van elke aflevering aanpassen als ik dat niet wil zien.
Bijzonder. Ik heb even in de TV.app op Mac gekeken en bij mij worden de instellingen van de laatste keer kijken onthouden.

Schermafbeelding 2022-02-02 om 16.49.47.png Meeste mensen gelokt door blockbusters blijven niet ‘hangen’  


Geen ervaring met smartTV app, anders dan AppleTV en daar wordt het ook onthouden.
Bewerkt: 2 februari 2022 - 17:15 door nnsa
geplaatst door: iSan
De oplossing? Ik ben best wel bereid om (bv.) 20 euro per maand te betalen voor toegang. Maar iedere drie maanden switchen lijkt me niet de oplossing. Laat de aanbieders zich maar verenigen en afhankelijk van wat ik de afgelopen maand gekeken heb mogen ze dat bedrag dan verdelen. Zal wel een gekke gedachte zijn.....
Die aanbieders gaan nooit verenigen... Hun eigen belangen zijn te groot. Jammer genoeg. Toen disney nog onder Netflix zat, was het wel fijn kijken.

Maar waarom is switchen niet de oplossing? Die aanbieders vragen hierom. Ik ga niet torrents opzoeken, ik ga ook niet voor alles jaarabonnementen afnemen. Dus dan blijft 1 optie over: Switchen dus. Ook wanneer groep series inderdaad compleet zijn.

(ps genoemde optie 'geen tv kijken' is voor ons geen optie)
geplaatst door: Franky2002
Ik heb geen Apple TV, maar een app op mijn tv. Hierbij lukt het mij niet.
Of ik zie iets over het hoofd...
Kan wel aanpassen, maar als er een deurbel gaat en dat wordt vermeld in de ondertiteling moet ik dat nog steeds aan het begin van elke aflevering aanpassen als ik dat niet wil zien.

Hebben wij hier ook. Irritant en het is mij nog niet gelukt om dat definitief uit te schakelen. Heb je misschien ook een Smart tv van LG?
geplaatst door: Timotheus
(ps genoemde optie 'geen tv kijken' is voor ons geen optie)
Hoeft ook niet natuurlijk (al weet je niet hoeveel je terugkrijgt door daarvoor te kiezen)

Maar wat me opvalt in deze discussie: iedereen wil alles van alles. Waarom in godsnaam? Waarom niet een keuze maken, en het daar voorlopig bij laten? Waarom al dat onrustige gehip-hop? Waarom niet gewoon graven waar je staat (waar meer dan genoeg te vinden zal zijn; meer dan je in eerste instantie dacht, als je doorgraaft), en de rest aan anderen laten? Waarom jezelf niet genezen van dat eeuwige en per definitie onbevredigbare verlangen naar 'meer' en naar 'anders'?
I went there and came back / It was nothing special / The river at high tide / The mountain veiled by misty rain
geplaatst door: nnsa
(ps genoemde optie 'geen tv kijken' is voor ons geen optie)
Je kunt je natuurlijk ook afvragen wat anno 2022 nog de definitie is van "TV-kijken". Ik denk dat het begrip 'Lineair TV kijken' aan het uitsterven is. Zo-wie-zo bij de jongere generatie. Voor mijzelf zou ik het liever classificeren als "Video-content" bekijken en dat op meerdere devices, waar het uitkomt en wanneer ik het wil. Dat kan zijn audio/video-content als nieuws, ontspanning, documentaire, tutorial, film(s), serie(s), muziek-concert, etc. etc. Tijdstip maakt niet meer uit, Output device maakt niet meer uit, Content leverancier maakt niet meer uit, Informatie-drager maakt niet meer uit.
Bewerkt: 2 februari 2022 - 17:47 door nnsa