geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ook Amazon kan nu eigen abonnementen in App Store aanbieden
Apple biedt al een tijd de mogelijkheid voor partijen om eigen abonnementen te hanteren in de App Store. Dat  trok weinig aandacht omdat dit tot nu toe alleen in Frankrijk voor Canal+ en Altice One gebeurde. Maar nu dit ook geldt voor een grote speler als Amazon, is er plotseling veel meer aandacht voor.

Het gaat hierbij om aanbieders die voldoen aan veel voorwaarden. Ze moeten AirPlay 2 ondersteunen, een tvOS app hebben en het liefst ook een manier om makkelijk in te loggen. Daarnaast moeten ze zowel de algemene zoekmogelijkheid als Siri ondersteunen, zodat ze op de Apple TV hetzelfde functioneren als apps van Apple zelf. Als je als maker aan al deze voorwaarden voldoet, dan kan je hetzelfde krijgen als Amazon voor Prima vanaf nu ook heeft.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AmazonPrimeAppStore.jpg
Ook Amazon kan nu eigen abonnementen in App Store aanbieden


Dat betekent dat bestaande klanten, of nieuwe klanten die via Amazon zelf lid worden, binnen de App Store direct aan Amazon betalen (links). Maar als de klanten lid worden in de App Store, dan blijft Apple daar een percentage van ontvangen (rechts).

Welke percentages dat exact zijn is niet bekend. De algemene regel voor de App Store is dat de verdeling het eerste jaar 70/30 is, dus 70 procent voor de aanbieder en 30 voor Apple. In jaren daarna gaat dat naar 85/15. Maar het is een publiek geheim dat bijvoorbeeld een grote speler als Netflix daar korting op heeft weten te krijgen, het zit er dik in dat ook Amazon hier ‘kwantumkorting’ heeft gekregen.

Hieronder de verklaring die Apple hierover heeft uit doen gaan:

Citaat
Apple has an established program for premium subscription video entertainment providers to offer a variety of customer benefits — including integration with the Apple TV app, AirPlay 2 support, tvOS apps, universal search, Siri support and, where applicable, single or zero sign-on. On qualifying premium video entertainment apps such as Prime Video, Altice One and Canal+, customers have the option to buy or rent movies and TV shows using the payment method tied to their existing video subscription.



 #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.