geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VirtualReality-icoon.jpg
Ming-Chi Kuo: 1e AR/VR headset ongeveer 350 gram, later een lichtere
De goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo heeft kennelijk ook erg korte lijntjes met mensen die veel weten van de ontwikkelingen bij Apple voor de AR/VR headset. Zo meldt hij nu dat de eerste generatie daarvan ongeveer 350 gram weegt, en dat er al gewerkt wordt aan een lichtere versie.

Dat ongeveer 300 gram is trouwens niet erg precies, hij heeft het over tussen de 300 en 400 gram. Het zou dus ook dichter bij 300 gram kunnen uitkomen, of juist dichter bij 400 gram. Als het inderdaad lukt om in deze gewichtsklassen te komen dan is dat al een pluspunt voor Apple, de meeste headsets op de markt zijn zwaarder.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AugmentedRealityVirtualRealityHeadsetConcept.jpg
Ming-Chi Kuo: 1e AR/VR headset ongeveer 350 gram, later een lichtere


Daarbij zou er bij Apple nu al gewerkt worden aan de opvolger, die nog lichter zou zijn  .

Op dit moment is dit natuurlijk allemaal koffiedik kijken, het is bijvoorbeeld altijd mogelijk dat in het productieproces nog iets aangepast moet worden. Of dat deze headset helemaal geen succes wordt, en dat ze bij Apple helemaal voor niets aan de tweede generatie ervan bezig zijn. Dus het kan vriezen, maar ook dooien.

Maar terwijl Apple’s CEO Tim Cook zelden of nooit iets vertelt over de toekomst is hij keer op keer wel duidelijk dat Apple in met name augmented reality een grote toekomst ziet. Mocht Apple in de loop van het komend jaar inderdaad zo’n headset gaan uitbrengen, dan wordt het interessant om te zien wat dat in de praktijk voor ons allemaal kan betekenen.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: puk1980
Update.

https://tweakers.net/nieuws/192062/bloomberg-apple-stelt-mixedrealityheadset-uit-na-problemen-ontwikkeling.html

Citaat

Bloomberg: Apple stelt mixedrealityheadset uit na problemen ontwikkeling

Apple stelt de nog onaangekondigde mixedrealityheadset naar verluidt enkele maanden tot een jaar uit vanwege problemen met de ontwikkeling. In eerste instantie zou de VR- en AR-headset tijdens het WWDC in juni van dit jaar aangekondigd worden met een release later in 2022.

De mixedrealityheadset zou vooralsnog te veel problemen hebben met oververhitting, zo weet Bloomberg te melden. Ook de bijbehorende software en het camerasysteem voor de tracking van de beweging van gebruikers zouden voor een achterstand zorgen. Desalniettemin meldt de nieuwswebsite dat toekomstige verkopers stand-by moeten staan om klaar te zijn voor de release van het product. Naar verwachting wordt de headset nu op z'n vroegst eind 2022 maar waarschijnlijk pas in 2023 aangekondigd. De daadwerkelijke release zou ook ergens volgend jaar plaatsvinden.

meer ...
geplaatst door: anraadts
Samenvatting: Apple loopt vertraging op ten opzichte van een datum die alleen in geruchten bestond, door een probleem dat alleen in geruchten bestaat.  ;)
geplaatst door: puk1980
@anraadts: Die Mark Gurman van Bloomberg heeft het toch erg vaak bij het rechte eind. Maar je hebt gelijk, we zullen moeten afwachten of dit product er überhaupt komt, en zo ja wanneer.