geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MoneyBag_dollar.jpg
Ook Apple doneert om de slachtoffers van overstromingen te helpen
Wil je geld doneren om de mensen die de dupe zijn van de overstromingen te helpen, dat kan in Nederland op Giro 777, het nummer van het Het Nationaal Rampenfonds. De laatste keer dat dit nummer gebruikt werd was na de vuurwerkramp in Enschede, in het jaar 2.000.

Inmiddels staat de teller daar op al op meer dan één miljoen euro, de verwachting is dat het bedrag de komende tijd nog een stuk hoger uit zal komen. Daarbij kan mogelijk ook de donatie die Apple’s CEO Tim Cook inmiddels  heeft beloofd (zie de tweet hieronder) bij opgeteld worden, hoeveel Apple zal doneren is nog niet bekend. Tim Cook noemt trouwens alleen Duitsland en België, Nederland moet het doen met de algemene omschrijving “Western Europe”.

Invalid Tweet ID
Apple doneert trouwens veel vaker bij grote rampen, en steunt ook positieve initiatieven van werknemers, waarover je hier meer kan lezen.



Hierboven en hieronder kan je voorbeelden zien van de enorme vernielingen die deze overstromingen hebben veroorzaakt, met name bij onze oosterburen. Daar zijn inmiddels al meer dan 100 mensen te betreuren, en er worden nog honderden vermist. De hoop is dat veel van die vermisten op dit moment simpelweg niet bereikbaar zijn, omdat op veel plaatsen alle manieren van communicatie uit zijn gevallen.



Ondanks alle oproepen aan ramptoeristen om niet naar het rampgebied te gaan zou er toch overlast zijn van mensen die alleen maar langskomen om foto’s te maken van wat er gaande is. In Roermond is het aantal hiervan al zo gegroeid dat de gemeente overweegt om boetes hiervoor uit te delen.

Invalid Tweet ID

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: bacon
Tim Cook: "Apple will be donating to support relief efforts."
Analoog aan Boudewijn Büch's opmerking indertijd n.a.v. het geklap bij het passeren van Pim Fortuyn's lijkwagen "De dood vier je in stilte", geldt dat ook voor liefdadigheid. Dat doe je gewoon stilzwijgend.
"De wereld gaat aan vlijt ten onder" 1956 (!!) Boektitel Max Dendermonde
geplaatst door: anraadts
Bedrijven melden hun bijdrages natuurlijk omdat het goed op ze afstraalt.

Maar het heeft ook een positief effect op anderen die vervolgens op hun beurt weer gaan doneren, daarom heb ik geen bezwaar tegen zo’n aankondiging.

Verder vreemd om Boudewijn Buch er bij te halen, die bedacht toch zelf een overleden zoontje?
geplaatst door: bacon
anraadts "Verder vreemd om Boudewijn Buch er bij te halen, die bedacht toch zelf een overleden zoontje?"
Ik zal je maar niet naar de relevantie daarvan vragen. Hij schijnt ook een notoire neus-peuteraar te zijn. En hij was maar 1.68 m groot. Misschien net zo relevant als zijn bedachte zoontje?  :smile:
"De wereld gaat aan vlijt ten onder" 1956 (!!) Boektitel Max Dendermonde
geplaatst door: GeorgeM
@bacon: het feit dat BB een complete overleden zoon zelf verzon lijkt me relevant doordat jij zelf deze persoon en wat die zei over de dood er bij haalt.

On-topic: het werkt, want heb net (naar aanleiding van dit nieuwsbericht) ook gedoneerd op giro 777.
geplaatst door: bacon
GeorgM,
Is dat nou echt zo moeilijk te begrijpen?....Het is een citaat. Vooruit dan maar (daarna houd ik erover op): het gaat erom wat de persoon feitelijk zei, en dus valt er niets te verzinnen, er staat wat er staat, en is dat dan (net als zijn zoon) een leugen?. De rest van de persoon interesseert mij in dit verband helemaal niet, en daar niettemin op aangesproken worden druist helemaal in tegen het begrip citaat. Of moet ik onderstaand citaat soms ook voorzien van alle eigenschappen van Einstein, en alles wat hij verder gezegd en geschreven heeft?
"De wereld gaat aan vlijt ten onder" 1956 (!!) Boektitel Max Dendermonde
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Laat Einstein hier a.u.b. buiten, hij heeft zijn eerste vrouw behoorlijk slecht behandeld. Daarom geloof ik ook niet in zijn Algemene Relativiteitstherie, die is ook gewoon fout.
geplaatst door: bacon
(@sluisje, natuurlijk! Allemaal fake wat die Einstein beweerde. "Daarom geloof ik ook niet in zijn Algemene Relativiteitstherie" citaat (sorry) van de "wetenschapper" Baudet?)

Godallemachtig! Wat een simpel en duidelijk citaat aan gênante misverstanden kan opleveren. Simpeler dan: met liefdadigheid loop je niet te koop. Duidelijk zo?  :biggrin:
"De wereld gaat aan vlijt ten onder" 1956 (!!) Boektitel Max Dendermonde
geplaatst door: ouwemac
Mogen bedrijven giften ook van de belasting aftrekken eigenlijk?

Dan kan het nog moeilijk worden voor Apple namelijk, of ze krijgen een negatieve aanslag.
(Geld terug)  :biggrin:

Op dit moment is er al 3,7 miljoen gestort op giro 777. Meestentijds bedragen tussen de 10 en 25 euro.
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
geplaatst door: puk1980
Op dit moment is er al 3,7 miljoen gestort op giro 777. Meestentijds bedragen tussen de 10 en 25 euro.
Al meer dan 4 miljoen zelfs.
https://nationaalrampenfonds.nl/
geplaatst door: anraadts
Heb ook een tientje gestort, alle kleine beetjes helpen...