geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Toekomstige updates voor AirPods gaan die enorm verbeteren
Toen Apple de eerste generatie AirPods uitbracht was één van de ‘unique selling points’ dat ze vanzelf schakelden tussen verschillende bronnen. Maar dat werkte kennelijk niet in alle gevallen even goed, want in een latere firmware update verdween dit jammer genoeg.

Inmiddels hebben ze bij Apple het kennelijk wel goed uitgevogeld, want in een toekomstige update voor de AirPods zal deze functie zijn comeback maken. In de video hieronder kan je de aankondiging daarvan zien, waarbij geschakeld wordt van podcast op je iPhone naar een televisieserie op je iPad en uiteindelijk naar een video-conferentie op je Mac. Je AirPods zullen in al deze gevallen automatisch met je ‘meegaan’.


En dat is nog niet alles, in het tweede gedeelte van de video hierboven kan je zien dat AirPods ook voor surround sound zullen gaan zorgen. Daarbij wordt rekening gehouden met zowel de bewegingen van je hoofd als het scherm, zodat ook als die van positie veranderen het belangrijkste geluid nog wel steeds van voren zal komen. Anders zou de stem van een acteur op het scherm plotseling van opzij of van achteren kunnen komen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Daarbij wordt rekening gehouden met alle bewegingen. Dus ook als je in een bewegend voertuig zit (bijvoorbeeld een bus of een vliegtuig) dat een plotselinge draaiing maakt, zal dat het geluidsbeeld niet verstoren.


met dank aan forumlid ‘puk1960’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum



 #AirPods #AirPodsPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Feek
Zojuist en Firmware update voor de AirPods Pro beschikbaar gesteld.
Nieuwe versie: 2D27
geplaatst door: ouwemac
Waar kun je zien welke versie van de firmware je airpods hebben?

De “gewone” airpods bedoel ik dan.
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
geplaatst door: ouwemac
Heb het al gevonden: op het device waar ze aan gekoppeld zijn verschijnen ze in Settings > General > About in het rijtje met alle gegevens.
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)