geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro16inch2019-icoon.jpg
Nieuwe 16-inch MacBook Pro in release notes van Boot Camp?
Het gebeurt niet vaak, maar af en toe wordt er door Apple zelf per ongeluk wel eens wat gelekt over wat er de komende tijd uitgebracht gaat worden. Het lijkt er op dat dit is gebeurd in een update van Boot Camp, de gratis software van Apple waarmee je op een Mac ook Windows kan draaien.

In de 6.1.13 update van Boot Camp staat dat het een probleem verhelpt bij zware belasting van de videokaart van een aantal modellen, onder andere de “16-inch MacBook Pro (2019 and 2020)”. Opvallend, want de MacBook Pro werd uitgebracht in november vorig jaar. En deze omschrijving suggereert dat er dit jaar nog een nieuwe versie van deze laptop wordt uitgebracht, en dat die nieuwe versie nog steeds een Intel-processor zal hebben (andere draait Boot Camp er niet op). Er was bij Apple-watchers dan ook meteen veel opwinding, zoals in de tweet hieronder.


Zit je te wachten op een nieuwe 16-inch MacBook Pro dan is het misschien een goed idee om je te bedenken dat wat hier boven staat geen garantie is dat Apple ook echt een nieuwe versie van dit model zal gaan uitbrengen. Want het is ook goed mogelijk dat met de 16-inch MacBook Pro in deze omschrijving het model bedoeld wordt met de extra krachtige videokaart die in juni vlak voor de WWDC uit werd gebracht.

Niet ondenkbaar, juist omdat deze update van Boot Camp direct te maken heeft met videokaarten. Meer over die 16-inch MacBook Pro met extra krachtige videokaart is in dit eerdere nieuwsbericht te vinden.


met dank aan forumlid 'Mac OS X', die dit nieuws als eerste meldde



 #MacBookPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Spooter
Het vervelende inderdaad van sommige updates van bestaande Apple hardware...

Net zo goed als suggereren dat de verdubbeling van de hoeveelheid SSD opslag van de Mac Mini van dit jaar het predicaat Mac Mini 2020 zou mogen verdienen (terwijl dat zelfs al een upgrade optie was van het 2018 model), gewoon Mac Mini 2018 blijven noemen zou ik zeggen, een 2020 model bestaat niet...