geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir2022-icoon.jpg
Nieuwe iPad Air: een aantrekkelijk model nog aantrekkelijker
Vanaf het moment dat Apple met de vierde generatie iPad Air in oktober 2020 liet zien dat het dit model veel dichter bij de iPad Pro positioneerde is het altijd een erg aantrekkelijk model geweest, zeker voor iedereen waarvoor een iPad Pro eenvoudig te duur is.

Met de vijfde generatie iPad Air die Apple nu heeft uitgebracht is dit aantrekkelijke model nóg aantrekkelijker geworden, al was het alleen maar omdat de A14 Bionic van de vorige generatie heeft plaatsgemaakt voor een M1 chip. Waardoor ook dit model bij het uitkomen met zijn 10,9-inch beeldscherm weer behoorlijk concurreert met de 11-inch iPad Pro. Tenminste, tot deze, waarschijnlijk later dit jaar, een upgrade krijgt naar een M1 chip.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir2022ColorLineupFloating.jpg
Nieuwe iPad Air: een aantrekkelijk model nog aantrekkelijker


Met deze M1 chip krijgen de prestaties van zelfs de zwaarste apps en workflows een enorme boost. Tegelijkertijd is hij enorm energiezuinig en zorgt hij ervoor dat de batterij in de regel de hele dag meegaat. De 8-core CPU is tot 60 procent sneller en de 8-core GPU levert tot 2x snellere grafische prestaties vergeleken met de vorige iPad Air.

Samen met de CPU en GPU maakt de 16-core Neural Engine geavanceerde machine learning-features mogelijk, waardoor er voor gebruikers een wereld opengaat. Meerdere 4K-videostreams bewerken, games met zware graphics spelen, een ruimte in 3D inrichten, realistischere augmented reality (AR).



12-MP ultragroothoekcamera aan de voorkant met Middelpunt

De 12-MP ultragroothoekcamera aan de voorkant met Middelpunt (Center Stage) zoomt automatisch in en uit zodat gebruikers in zicht blijven, ook als ze rondlopen. Wanneer anderen erbij komen zitten, zoomt de camera automatisch uit. Zo past iedereen in beeld en valt er niemand buiten het gesprek. Middelpunt maakt het nog gemakkelijker om contact met elkaar te houden, of je nu videobelt met familie of vrienden of iPad gebruikt voor afstandsonderwijs. Nu ook de iPad Air voorzien is van Middelpunt beschikken alle iPad-modellen over deze functie.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir2022LiquidRetinaDisplayDemo.jpg
Nieuwe iPad Air: een aantrekkelijk model nog aantrekkelijker


Met de 12-MP groothoekcamera aan de achterkant van iPad Air kan je scherpe foto’s en 4K-video maken, documenten scannen en ook voor AR-ervaringen voldoet deze camera uitstekend. En met de iPad Air kan je de hele foto- en videoworkflow afhandelen – vastleggen, bewerken én delen – waardoor het een veelzijdige mobiele studio is die je overal mee kan nemen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir2022LifestyleMobileStudio.jpg
Nieuwe iPad Air: een aantrekkelijk model nog aantrekkelijker


Supersnel 5G

Dankzij de snellere mobiele internetverbinding kan je met de iPad Air onderweg nog meer gedaan krijgen. Met 5G kan de iPad Air onder ideale omstandigheden topsnelheden van wel 3,5 Gbps halen. Met ondersteuning voor eSIM en Wi-Fi 6 biedt iPad Air enorm veel flexibiliteit voor internettoepassingen, zoals bestanden vanaf allerlei locaties openen, back-ups maken en contact houden met collega’s, vrienden en familie.

Geavanceerde aansluitmogelijkheden

De USB-C-poort is nu tot 2x sneller dan de vorige generatie, waardoor je gegevens met een snelheid van wel 10 Gbps kunt overzetten en grote foto- en videobestanden importeren nog sneller gaat. Via deze poort kun je iPad Air aansluiten op allerlei USB-C-accessoires, zoals camera’s, externe schijven en beeldschermen met een resolutie van maximaal 6K.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir2022usbc.jpg
Nieuwe iPad Air: een aantrekkelijk model nog aantrekkelijker


All-screendesign met het Liquid Retina-display en Touch ID

De nieuwe iPad Air is verkrijgbaar in een prachtig scala aan kleuren: spacegrijs, sterrenlicht, roze, paars en nu ook in een nieuwe kleur blauw. De nieuwe iPad Air is voorzien van een 10,9-inch Liquid Retina-display met 3,8 miljoen pixels, een helderheid van 500 nits, volledige laminering, een breed kleurengamma (P3), True Tone en een antireflectiecoating.

Met de nieuwe horizontale stereospeakers in combinatie met het Liquid Retina-display is films kijken op iPad Air een geweldige ervaring. En met het vertrouwde Touch ID, ingebouwd in de knop aan de bovenkant van iPad Air, kan je makkelijk en veilig je iPad Air ontgrendelen, inloggen bij apps of betalen met Apple Pay.



 #iPadAir
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: pjottervmr
Inderdaad een heel mooi apparaat als alles klopt, jammer alleen dat de aansluiting niet net als de pro Thunderbolt is. Ik begrijp ook wel dat de Pro 11 inch dan bijna niet meer verkocht wordt , maar die zal wel weer een boost krijgen met een m2 of een van de snellere varianten van de M1. Zat dus te wachten om mijn MBP M1 weg te doen en een pro 11 inch te nemen maar nu denk ik toch even na om toch maar de air te nemen. Apple waarom maken jullie het toch zo lastig 😂😂