geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-icoon-3.jpg
MacBook Pro en Pro Display XDR dimmen als display te warm wordt
Ben je de trotse eigenaar van een nieuwe 14-inch MacBook Pro, 16-inch MacBook Pro of Pro Display XDR, dan is het goed om te weten dat ze kunnen dimmen als  te heet worden. Dit kan meerdere oorzaken hebben maar in alle gevallen is warmte de oorzaak.

Op de nieuwe support-pagina waarop Apple hierover meer vertelt komen we aantal redenen tegen. Niet alleen de temperatuur van de omgeving komt voorbij, maar bijvoorbeeld ook het afspelen van content op de maximale helderheids-instelling gedurende een lange periode, zeker als dat HDR content is. En natuurlijk zal de combinatie van bovenstaande factoren nog sneller voor een te warm scherm zorgen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.14-inchMacBookPro2021LogicPro.jpg
MacBook Pro en Pro Display XDR dimmen als display te warm wordt



Als dit gebeurt dan zal er een icoontje in de menubalk helemaal bovenaan het scherm verschijnen. Links hieronder zie je het icoontje voor macOS 11 Big Sur, rechts wat er in dat geval in macOS 12 Monterey te zien zal zijn.


klik op de afbeelding voor een grotere versie


Wat vooral opvalt aan deze informatie van Apple, zo nieuw dat de eerder genoemde support-pagina nog niet eens in het Nederlands beschikbaar is, is dat dit nu pas met ons gedeeld wordt.

Het Pro Display XDR werd tegelijkertijd met de huidige Mac Pro uitgebracht, dat was in december 2019. En de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro zijn van oktober van het afgelopen jaar.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ProDisplayXDRenMacPro.jpg
MacBook Pro en Pro Display XDR dimmen als display te warm wordt




 #ProDisplayXDR #MacBookPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: MacFrankie
Als een scherm te warm kan worden, moet deze dan niet anders ontworpen worden, zoals een warmteafvoerende metalen plaat achter het scherm?
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!