geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Procreate-app-icoon.jpg
PenPad, de ideale partner voor iedereen die met Procreate werkt
Jaar na jaar staat Procreate al bovenaan de lijstjes van de best verkopende apps voor de iPad. Deze teken-app steekt dan ook met kop en schouders boven de rest uit, en doordat deze app steeds wordt door-ontwikkeld heeft het een voorsprong die een andere app moeilijk kan inhalen.

Maar als je veel met jouw Apple Pencil en Procreate werkt dan merk je waarschijnlijk ook al snel dat het schakelen tussen de verschillende shortcuts niet altijd even lekker en snel gaat. Van de Apple Pencil terug naar het toetsenbord is onhandig, en de shortcuts met je Apple Pencil selecteren haalt je iedere keer uit je workflow. Kortom, er was duidelijk een gat in de markt.


In dit gat sprong Pen Tips uit Groningen, dat op Kickstarter het nieuwe device PenPad lanceerde. Het enige wat je moet doen is dit device koppelen via Bluetooth, daarna werkt het meteen binnen Procreate.

Geloof je niet het enthousiaste verhaal van de makers zelf op Kickstarter, dan is het de moeite om deze review van Amber Neely voor AppleInsider even te lezen. Vooral dit stukje overtuigde me dat PenPad de moeite van het vermelden op MacFreak waard is:

Citaat
It just works. Period.

I was a little skeptical that it would work as well as advertised. After all, you're just supposed to pair it with your iPad. There's no setup, no additional apps to download, nothing to do in Procreate itself. Just pair and go.

Well, as it turns out, it is that easy. I opened my iPad's Bluetooth settings, paired the PenPad, and opened Procreate. A quick tap of the Fullscreen toggle worked as advertised. Tapping the undo and redo button worked, too.


 #iPad
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: orange
Amstrad wil haar naam terug. ;)

Sinds 12-01-1963.
Hobby > Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl