geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS14-icoon.jpg
Bug in iOS: Wi-Fi kan uitgezet worden door de naam van het netwerk
Waarschijnlijk heeft nog niemand van ons er tot nu toe ooit mee te maken gehad, maar onderzoeker Carl Schou heeft gevonden dat als de tekst “%p%s%s%s%s%n” (zonder aanhalingstekens) in de naam van een Wi-Fi netwerk staat, dat dit de Wi-Fi op je iPhone compleet uitzet.

En compleet betekent dan ook echt compleet, zelfs een herstart helpt niet. Mocht jij verbinding hebben gemaakt met een netwerk waarin een grapjas de tekst hierboven in de naam verwerkt heeft, dan is er gelukkig toch een oplossing. Daarvoor ga je naar Instellingen → Algemeen → Stel opnieuw in en kies je daar voor de optie “Herstel netwerkinstellingen”.


Daarna zal je Wi-Fi weer gewoon werken, je zal alleen opnieuw moeten inloggen bij netwerken waarvan daarvoor de gegevens in jouw iPhone vastgelegd waren en waarmee je dus altijd automatisch verbinding kreeg.

Ook nog even nakijken

Daarnaast wordt in Instellingen → Algemeen → Info de naam weer ingesteld op het standaard “iPhone”, als je daar voor een eigen naam had gekozen moet je dat dus opnieuw instellen.

Verder is het ook mogelijk dat dataroaming door het herstellen van de netwerkinstellingen uitgeschakeld wordt. Of dat bij jou het geval is kan je zien in Instellingen → Mobiel netwerk → Opties mobiele data → Dataroaming.


met dank aan forumlid ‘MacFrankie’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum



 #iOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: McLoe
Uit het oogpunt van privacy en veiligheid is het sowieso verstandig om niet automatisch verbinding te maken met onbekende netwerken. Instellingen > Wifi > Vraag om verbinding: UIT
geplaatst door: ardie
Volgens mij gebeurt dat nooit automatisch, alleen met bekende netwerken.
geplaatst door: MacFrankie
In mijn oorspronkelijke bericht verwees ik ook naar de zeer goede bijdrage van het Tweakers forumlid supersnathan94.
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!