geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
ProMotion waarschijnlijk toch alleen maar op iPhone 14 Pro en Pro Max
De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max hebben allebei ProMotion. Dat betekent dat als het nodig is het beeld 120 keer per seconde ververst wordt, het dubbele van alle iPhones die Apple daarvoor uitbracht. In de praktijk betekent dit dat weergegeven bewegend beeld er nog vloeiender uitziet.

Jeff Pu, analist bij Haitong International Securities, meldde een paar dagen geleden dat dit jaar alle iPhones deze techniek zouden krijgen, maar het lijkt er op dat dit niet klopt. Mogelijk willen ze dit wel erg graag bij Apple, maar het lijkt er op dat het simpelweg niet mogelijk is, omdat de Chinese leverancier BOE het niet lukt om voldoende displays hiervoor te kunnen leveren.


Het LPTO waarover Ross Young het heeft in de tweet hierboven zijn Low-Temperature Polycrystalline Oxide displays, en die zijn nodig voor ProMotion. Op dit moment is Samsung de enige die zulke displays aan Apple levert, maar er zijn geruchten dat LG mogelijk ook dit soort displays gaat leveren.

Ross Young heeft al vaker laten zien dat hij over zeer betrouwbare bronnen beschikt, wat hij meldt over BOE zal dan ook vast de waarheid zijn. Dus voor het moment houden we er nog maar even op dat we tot 2023 moeten wachten voordat alle iPhones ProMotion zullen ondersteunen. Maar wie weet, het is Apple al vaker gelukt om iets wat onmogelijk leek toch voor elkaar te krijgen.



 #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.