geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-BigSur-icoon.jpg
Safari in iOS 15.4: geen wachtwoorden meer zonder gebruikersnaam
Veel van ons maken er waarschijnlijk gebruik van: de mogelijkheid om Safari in iOS (en macOS) je wachtwoord te laten bewaren. Maar daar was altijd één klein probleem mee, dat werkte soms ook zonder de gebruikersnaam, erg lastig als je je later niet meer kon  herinneren wat je gekozen had.

In de bèta-versie van iOS 15.4 die nu beschikbaar is heeft Apple dit gecorrigeerd, om een wachtwoord te kunnen bewaren zal je eerst ook de gekozen gebruikersnaam moeten invullen. Ricky Mondello werkt bij Apple, en nadat hem hierover op Twitter vragen waren gesteld stuurde hij de tweet met onderstaande uitleg, het is dus duidelijk één van vele toevoegingen en verbeteringen in iOS 15.4.


Andere toevoegingen op dit gebied die iOS 15.4 ons gaat brengen zijn de mogelijkheid om Notities aan je iCloud Sleutelhanger (iCloud‌ Keychain) toe te voegen en het verbergen van notificaties om je wachtwoord een update te geven. Het lijkt verstandig om die laatste optie niet te gebruiken, maar kennelijk was dat een ergernis voor sommige gebruikers.

De definitieve versie van iOS 15.4 komt waarschijnlijk uit rond 8 maart, wanneer Apple een aantal nieuwe devices zal presenteren. Dat zijn waarschijnlijk snellere iPads, de nieuwe iPhone SE met 5G en mogelijk ook een 13-inch MacBook Pro met een nieuwe M2 chip.



 #iOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: rcoranje
Eigenlijk heel raar dat dit nu pas gebeurt.