geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Siri wordt getraind op afwijkende spraakpatronen
Stemassistenten als bijvoorbeeld Apple’s Siri en Amazon’s Alexa worden steeds beter, en die ontwikkeling blijft natuurlijk almaar verder doorgaan. Maar waar ze vooral moeite mee hebben zijn spraakpatronen die erg sterk afwijken, bijvoorbeeld bij mensen die hevig stotteren.

Dat is precies waar deze assistenten nu op getraind worden. Bij Apple hebben ze daarom onder andere 28.000 clips van podcasts verzameld waarin stotterende mensen te horen zijn. En het gaat niet alleen om stotteren, er kunnen bijvoorbeeld ook medische condities zijn waardoor mensen minder snel hun commando’s geven dan waar een stemassistent standaard rekening mee houdt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SiriRainbow.png
Siri wordt getraind op afwijkende spraakpatronen


Daarbij hebben Apple’s devices alvast sinds 2015 één fijne optie voor op de concurrentie: door het Hold to Talk hebben ook mensen die meer tijd nodig hebben alle tijd van de wereld. Dit geldt voor alle interactie met Siri als je die met behulp van het ingedrukt houden van een knop activeert. Je hebt dan net zoveel tijd zolang je die knop ingedrukt houdt. Meer details daarover kan je vinden op deze support-pagina van Apple zelf.

Ook andere bedrijven die stemassistenten hebben, zoals Google en Microsoft, zijn hiermee bezig. Wat aantoont dat stemassistenten langzaamaan een beetje volwassener aan het worden zijn. Maar het moment dat we er echt conversaties mee zullen hebben zal nog wel even duren, waarbij het natuurlijk de vraag is of we dat willen.



Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Siri wordt getraind op afwijkende spraakpatronen
26 februari 2021 - 23:03    reactie #1
geplaatst door: Hildo
Zou Siri ooit ook kunnen begrèpah ?  :wink:
Show me a man who loves football and nine times out of ten you'll be pointing at a really bad shag. (Julie Burchill)