geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SteveWozniak2020-icoon.jpg
Site Steve Wozniak’s startup Privateer is nu live
In november van het afgelopen jaar kon je hier op MacFreak al lezen dat mede-Apple oprichter Steve Wozniak bezig was met een startup met als doel het ruimteafval rondom de aarde op te ruimen. Dit bedrijf heet Privateer, en inmiddels is de website daarvan live.

Als je de website binnenkomt krijg je de aarde te zien met alles wat er omheen zweeft, een beeld waar het woord ‘indrukwekkend’ zeker bij past. Linksboven vind je een aantal filters, waarmee je kan aanpassen wat je te zien krijgt. Zo kan je bijvoorbeeld op land (country of origin) filteren, waardoor te zien is welk land het meeste afval in de ruimte direct rond de aarde heeft achtergelaten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PrivateerSpaceWebsite.jpg
Site Steve Wozniak’s startup Privateer is nu live


De bruine stippen zijn actieve satellieten, het streepje rechtsonder is een ‘treintje’ van Elon Musk’s SpaceX, die zijn ook vanaf de aarde zichtbaar. Die verzamelingen satellieten van SpaceX roepen inmiddels ook heel wat discussie op, er zijn meerdere astronomen die daar vanaf willen.

Op de pagina van de missie van Privateer komt diezelfde controverse eigenlijk ook aan bod, maar dan niet expliciet. Daar kunnen we lezen dat nu 27.000 objecten van minimaal de grootte van een softbal de aarde omcirkelen en in kaart zijn gebracht. Maar ook de plannen voor de komende tien jaar betekenen dat er al meer dan 24.000 nieuwe satellieten in de ruimte om ons heen gebracht zullen worden, waar die van SpaceX dus ook onderdeel van zijn.



 #SteveWozniak #Privateer
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Site Steve Wozniak’s startup Privateer is nu live
5 maart 2022 - 21:34    reactie #1
geplaatst door: davidem
Nice... Dus in plaats van tegen plastic soup, strijdt the Woz tegen een soort van satellite soup...
 Macceraar sinds System 6 