geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sparkle-app-icoon.jpg
Sparkle Pro tijdelijk met 41 procent korting
Ben je op zoek naar een app om een website te bouwen waarmee je die zo precies kan vormgeven als met bijvoorbeeld Pages? En waarvan de sites er natuurlijk niet alleen  op de desktop uitstekend uitzien, maar ook op iPads en iPhones? In dat geval is Sparkle waarschijnlijk de app voor jou.

In plaats van snellere oplossingen, gebaseerd op al bestaande thema’s, kan je in deze app elk element, zoals tekst, foto’s, video’s en meer, precies plaatsen waar jij het wilt hebben. Waarbij ook alle stijlkenmerken van ieder element exact naar jouw wensen aangepast kunnen worden. Die elementen zijn in deze app niet responsive, in plaats daarvan maak je verschillende layouts aan voor verschillende devices. Dat betekent wel meer werk, je zal voor ieder device alles na moeten lopen, maar daardoor houd je wel de volledige controle over hoe je site er op ieder device uitziet.


In de video hierboven zie je de optie Live Preview ook voorbij komen, die is natuurlijk handig voor lap- en desktops, maar voor mobiele devices ideaal. Want daarmee kan je live op een tablet of smartphone precies zien hoe je site er daarop zal uitzien. De enige voorwaarde is dat ze op hetzelfde draadloze netwerk zitten als de Mac waar Sparkle op dat moment op draait.


Beperkingen

Sparkle kan veel, maar er zijn ook beperkingen. Zo kan je bijvoorbeeld alleen slideshows met thumbnails maken als die uit minimaal 5 foto’s bestaat, een beperking die in een toekomstige versie waarschijnlijk zal verdwijnen. En als je een slideshow met thumbnails gebruikt, dan zijn de opties daarvoor relatief beperkt, vooral voor een app waar verder zoveel zo exact is aan te passen.

Wil je weten wat Sparkle allemaal kan, en niet kan, de uitstekende documentatie op de site van de app zelf is daarvoor een prima startpunt. Linksonder vind je daar een zoekfunctie, ook iets dat trouwens met Sparkle erg makkelijk aan jouw site toe te voegen is. Datzelfde geldt ook voor het voldoen aan de privacyregels vanuit de EU, cookie-management is in de app ingebouwd.

Aanbieding

Normaal gesproken kost Sparkle Pro je € 129,99 (schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt daar nog wat korting op). Daarnaast kan je er ook een abonnement op nemen (€ 6,33 per maand), en zijn er ook goedkopere licenties. Maar zodra je meer dan één site wilt bouwen heb je Sparkle Pro nodig.

Van die Pro-versie is op dit moment een Lifetime Licence in de aanbieding bij MacHeist voor maar $ 69,99 (ruim 62 euro), dat is 41 procent korting op de normale prijs (deze aanbieding loopt nog drie dagen). Let op, deze licentie houdt in dat je updates voor de app zelf krijgt, maar sommige nieuwe dingen zullen alleen tegen extra betaling te verkrijgen zijn. De app blijft dus werken en up-to-date, maar als je in de toekomst meer wilt zal je mogelijk nog wat bij moeten betalen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SparkleDesignsPage.jpg
Sparkle Pro tijdelijk met 41 procent korting


Kant en klare designs

Als laatste nog dit: het grootste pluspunt van Sparkle is waarschijnlijk de mogelijkheid om precies te maken wat jij in je hoofd hebt. Maar wat als je even geen inspiratie hebt, of iets gecompliceerds snel wilt maken op basis van een bestaand design? Ook dat kan, op deze pagina zijn er 29 stuks te vinden, en ze zijn allemaal gratis.



 #Aanbieding
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.