geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steam_logo.jpg
SteamVR alleen nog via Windows op een Mac
Tijdens de WWDC 2017 kondigde Craig Federighi de plannen voor Virtual Reality (VR) aan. Bijvoorbeeld dat Final Cut Pro de mogelijkheid kreeg voor spherical editing, dus het monteren van de ruimtelijke beelden die bij VR gebruikt worden. En ook dat de SteamVR SDK naar de Mac kwam.

Dat laatste blijkt alleen geen lang leven te hebben gehad, want we zijn nog geen drie jaar verder en Steam heeft laten weten vanaf nu alleen nog maar Windows en Linux te ondersteunen. De reden voor dit besluit is simpel, iets minder dan 4 procent had een Mac, ruim 95 procent van de gebruikers van Steam gebruiken Windows. Dat betekent dat Linux nog veel minder gebruikt wordt, maar er zijn wel aardig wat ontwikkelaars die dit platform gebruiken en de combinatie van VR met Linux wordt ook gebruikt door de overheid en specialistische bedrijven in de VS.


Steam zei zelf een jaar geleden dat ze een miljard accounts hebben en 90 miljoen actieve gebruikers. Dat zou betekenen dat 3,6 miljoen Mac-gebruikers op Steam zitten. Maar van al die gebruikers heeft maar iets meer dan één procent een VR headset. De kans lijkt groot dat dit onder Mac-gebruikers nog lager ligt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PercentageOfSteamUsersWith.png
SteamVR alleen nog via Windows op een Mac


Wil je toch nog gebruik maken van Steam met je VR headset met je Mac dan lijkt de oplossing simpel: dat kan je nog steeds met Apple’s gratis Boot Camp.



 #Steam #macOS #BootCamp
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.