geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/macOS-Catalina-DarkMode-icoon.jpg
Steeds meer apps krijgen ondersteuning voor Donkere modus
macOS liep voor bij de Donkere modus, dat maakte zijn opwachting voor de Mac al in 2018 (in Mojave). Daarna volgden alle devices met iOS 13, en ook in tvOS 13 is zo’n modus te vinden. In beide gevallen kan je die ook op automatisch zetten, zodat de Donkere modus alleen maar ‘s avonds actief wordt.

Maar het duurt natuurlijk altijd nog even voordat apps ook zoiets gaan ondersteunen, het goede nieuws is dat er recent steeds meer apps bij komen die hierdoor in het donker ook veel prettiger in het gebruik zijn. De eerste is een erg populaire, en die populariteit heeft het vooral te danken aan het feit dat het werkt op zowel iOS als Android: WhatsApp, deze heeft in de nieuwste versie (versienummer 2.20.30) nu eindelijk ook ondersteuning voor de Donkere modus. Dat is trouwens niet alles, deze versie heeft ook nieuwe zoekopties waarmee je kan filteren op auteur en inhoudstype, zo kun je die foto van je moeder makkelijk terugvinden.


De tweede is er een voor de Mac: Photoshop. In de algemene voorkeuren van deze app was het al veel langer mogelijk om voor een donkere interface, maar dialoogvensters (bijvoorbeeld voor het openen en bewaren van bestanden) pasten zich niet aan als je op jouw Mac voor Donkere modus had gekozen. Inmiddels is dat ook aangepast.

En dat is niet alles, in de meest recente versie van Photoshop is het vullen met behoud van inhoud verbeterd, heeft Lensvervaging een betere kwaliteit en presteert de app beter, bijvoorbeeld bij ‘pannen’, zoomen en navigeren in documenten.



De uitleg hoe je Donkere modus op een Mac instelt vind je op deze pagina, hetzelfde voor iOS 13 is hier te vinden.



 #macOS #iOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Mac OS X
nu nog FB app op IOS
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 14 128GB 2022 en MacBook Pro 16inch 2021. Old Apple computers never die
geplaatst door: ouwemac
Even off-topic mopperen op dark modus......
Ik heb het standaard aan op mijn iPhone, alleen met kaarten vind ik het echt lelijk, vooral in de kaartversie van Kaarten, dus het zou fijn zijn als het per app uit- danwel ingeschakeld kan worden.

@Mac OS X:
Wat FB betreft: graag in het diepste zwart denkbaar, zo diepzwart dat een zwart gat ernaast lichtgevend lijkt.  :biggrin: :biggrin: :cool:
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
geplaatst door: GeorgeM
@ ouwemac: was me nog niet zo bewust opgevallen, maar nu je het zegt: ben ook niet kapot van Apple's donkere versie van de kaarten in de Kaarten-app.