geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Straks Touch ID en bloedsensor voor de Apple Watch?
De Israëlische site The Verifier bericht (via Google Translate) dat ook zij duidelijke aanwijzingen zien dat Apple in watchOS 7 slaap- en bloedzuurstof-monitoring ingebouwd zal hebben. Daarbij zien ze ook aanwijzingen dat de Apple Watch 6 Touch ID zal krijgen.

De slaap- en bloedzuurstof-monitoring zijn al vaker voorbij gekomen, de eerste is iets dat sinds de overname van Beddit al langer verwacht wordt. Eerdere geruchten voorspelden ook al dat slaap-monitoring dit jaar zou gaan komen. De bloedzuurstof-monitoring zou de huidige hart-metingen op een Apple Watch nog een stuk accurater kunnen maken, erg welkom bij iets wat zo belangrijk is voor onze gezondheid.


Voor welke modellen?

Dit betekent wel dat mogelijk meer Apple Watch modellen buiten de boot zullen gaan vallen. Waarschijnlijk dat er voor deze functies minstens een Serie 3 Apple Watch nodig zal zijn. Op dit moment is het nog onduidelijk of dit betekent dat watchOS 7 voor de Series 1 en 2 helemaal buiten bereik zal blijven, of dat alleen die functies daarin niet zullen werken. De allereerste Apple Watch kwam uit in april 2015, maar kwam niet verder dan watchOS 4.3.2, die update kwam in juli 2018 uit.

Touch ID op de Apple Watch?

Ook denken ze bij de Verifier er zeker van te zijn dat de Apple Watch 6 Touch ID gaat krijgen. Op dit moment kan je een Apple Watch ontgrendelen door een code in te voeren, of die automatisch te laten ontgrendelen als de gekoppelde iPhone ontgrendeld wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchTouchID.jpg
Straks Touch ID en bloedsensor voor de Apple Watch?


En als we het toch over ontgrendelen hebben, het is ook mogelijk om je Mac automatisch te laten ontgrendelen als jouw Apple Watch in de buurt komt, de uitleg daarover vind je hier.



 #AppleWatch
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
antw: Straks Touch ID en bloedsensor voor de Apple Watch?
30 maart 2020 - 15:28    reactie #1
geplaatst door: PeterS
weet niet of het verstandig is je watch automatisch te laten ontgrendelen door de iphone als je apple pay gebruikt,
ben je beide kwijt aan een dezelfde persoon kan hij zijn gang gaan
antw: Straks Touch ID en bloedsensor voor de Apple Watch?
30 maart 2020 - 16:26    reactie #2
geplaatst door: Flix
Een andere, nogal vergezochte, mogelijkheid is deze: dief maakt jou je klokje afhandig; jij bemerkt dat even later, en pakt je iPhone om te kijken of je de positie van de AW kan zien. Dief is in de buurt gebleven, heeft jouw AW om de pols (is voorwaarde voor unlock)  en dan wordt de AW ontgrendeld op het moment jij dus je iPhone opende. Dan ligt Apple Pay voor de dief open.

@ oplossingen: Apple Pay op de AW afzetten, òf AW unlock door iPhone afzetten.
antw: Straks Touch ID en bloedsensor voor de Apple Watch?
30 maart 2020 - 17:58    reactie #3
geplaatst door: GeorgeM
@ PeterS: in dat geval kan diegene toch niet je iPhone vergrendelen?

@ Flix: als je met Find My zoekt is dit probleem volgens mij niet aan de hand:
https://support.apple.com/nl-nl/HT207024