geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Teardown van de vernieuwde Apple TV en nieuwe Siri Remote
Bij iFixit hebben ze inmiddels ook de vernieuwde Apple TV en nieuwe Siri Remote helemaal uit elkaar gehaald. Daarbij valt  vooral op dat het behoorlijk moeilijk is om bij de batterij van deze nieuwe afstandsbediening te komen, als je die ooit zou moeten vervangen.

Daarbij ligt de nadruk trouwens wel op het woord “ooit”, de afstandsbediening die Apple sinds september 2015 bij de Apple TV levert hoeft maar zo zelden (via Lightning) opgeladen te worden dat het waarschijnlijk héél erg lang duurt voordat de batterij vervangen moet worden. Volgens mij heb ik in de afgelopen jaren die afstandsbediening maar één of twee moeten opladen en dit soort Li-ion batterijen kunnen in de regel minimaal 300 keer opgeladen worden voordat het vermogen begint af te nemen.


En zelfs met enigszins afnemend vermogen kan je de afstandsbediening natuurlijk nog jaren gebruiken.

Score

iFixit geeft de Apple TV zelf een 8 op een schaal van 1 tot en met 10, dezelfde als het vorige model. Dat is eigenlijk vreemd, want deze is nog makkelijker open te maken, omdat de ventilator niet meer met een draadje aan de voeding verbonden is. Maar dat is kennelijk niet genoeg voor een aanpassing van het ‘rapportcijfer’.

Maar Apple mag zich in de handen wrijven dat iFixit besloten heeft om geen rapportcijfer aan de afstandsbediening te geven, gezien het commentaar in de video hierboven was dat ongetwijfeld een (erg) laag cijfer geweest.



 #AppleTV
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.