geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Oversight-icoon.jpg
Tip: controleer of jouw videocamera of microfoon gebruikt worden
In december werd op het forum van videoconferentie-app Zoom de vraag gesteld waarom de microfoon die door Zoom gebruikt werd wanneer die app actief is, terwijl er helemaal geen videogesprek gaande was. Inmiddels is het antwoord er, volgens Zoom zelf ging het om een bug.

Daarbij laat het bedrijf in het midden of de microfoon echt actief was, dat er in Monterey rechtsboven een oranje stip te zien was suggereert dat dit wel degelijk het geval was. Die stip als de microfoon actief is heeft Apple in macOS 12 Monterey toegevoegd, op een iPhone of iPad is diezelfde oranje stip als de microfoon actief is al sinds iOS en iPadOS 14 september 2020 uitkwam te zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOSMontereyOranjeStipMicrofoon.jpg
Tip: controleer of jouw videocamera of microfoon gebruikt worden

klik op de afbeelding voor een grotere versie

De vraag is of deze stip voldoende is, het groene lampje naast de camera op alle MacBook modellen is in ieder geval veel beter zichtbaar. In het voorbeeld hierboven zie je dat met je systeem in Lichte modus die stip niet heel erg opvalt.

Wil jezelf nog beter beschermen tegen ongewild gebruik van de microfoon en camera, dan is de gratis app OverSight een aanrader. Dit appje laat je met een notificatie weten als je microfoon, camera of allebei door een app in gebruik genomen worden, zo ontgaat dit je nooit meer.

 De oranje punt als de microfoon in gebruik is kan je trouwens ook zien op externe schermen, en daar is niet iedereen blij mee. Mee daarover in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak.



 #Tip #Privacy
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.