geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ubisoft klaagt Apple en Google aan voor imitatie-games
Het is al heel erg lang een bekend probleem: in zowel Apple’s App Store als in Google Play zijn steeds meer imitatie-apps en games te vinden. Apple verwijderd van tijd tot tijd een aantal daarvan, maar na zo’n grote schoonmaak keren ze (onder een andere) naam weer terug.

Voor de game-makers bij Ubisoft was inmiddels de maat duidelijk vol, en ze hebben een zaak aangespannen om de imitatie van Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege uit beide Stores verwijderd te krijgen. Die imitatie heet “Area F2” en komt van Ejoy.com, wat valt onder de Alibaba Groep. We linken daar niet naar, omdat die game inderdaad overduidelijk een imitatie is. Rainbow Six Siege (R6S) is trouwens een first person shooter, hieronder kan je de gameplay zien.


Ubisoft claimt dat er 55 miljoen geregistreerde spelers wereldwijd zijn van deze game, en dat dagelijks meer dan 3 miljoen mensen het spelen. Daarbij wordt het ook als e-sport gespeeld, waarbij miljoenen dollars in prijzengeld gewonnen kunnen worden. Voor de volledigheid, de naam Tom Clancy in de titel komt van de bekende schrijver van actieboeken waarin ook vaak aardig wat vuurgevechten in voorkomen.



 #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.